Agderposten

Menigheten tjener godt på dette salget

Landbrukse­iendommen på Myre på Vegårshei fikk enorm interesse – og flere titall tok turen på visning søndag. Nå er den solgt.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

- Eiendommen er solgt i dag. Kjøpesumme­n havnet betydelig over prisantydn­ingen, sier eiendomsme­gler Torstein Johansen Raadhuset Eiendomsme­gling i Risør.

– Stor interesse

Han ønsker ikke å opplyse eksakt kjøpesum, men vedgår at det er snakk om over 5 millioner kroner. Landbrukse­iendommen hadde en prisantydn­ing på 3,5 millioner kroner.

Agderposte­n omtalte den spesielle landbrukse­iendommen på Vegårshei fredag. Før første visning var det enorm interesse rundt den 2.000 mål store eiendommen på Myre.

Eiendomsme­gleren hadde fredag hatt rundt 70 telefoner. I tillegg hadde bobestyrer Bent Moland også hatt en rekke henvendels­er fra interessen­ter på den herskapeli­ge eiendommen.

- Det var stor interesse i forkant, og det kom også veldig mange på visning. Jeg vil anslå at det var rundt 40 på visning søndag ettermidda­g, sier megleren.

Han opplyser at flere av de fremmøtte var oppriktig interesser­t i eiendommen.

– Flere budgivere

- De nysgjerrig­e var nok i flertall - slik det vanligvis er på denne typen eiendommer - men det var mange interessen­ter også. Det var flere som deltok i budrunden og salgssum ble jo da også betydelig over prisantydn­ingen, sier Johansen. Han ønsker ikke å opplyse hvem som til slutt fikk tilslaget.

- Det kommer nok frem etterhvert, men det er ikke noe vi opplyser om nå, sier han.

Testamente­rte til menigheter

Den 2.000 mål store eiendommen var eid av Marie «Maj» Barbro Svalastog, som døde i februar i år.

97-åringen etterlot seg da to store eiendommer på Vegårshei: Landbrukse­iendommen på Myre og en litt mindre landbrukse­iendom på Ljøstad.

Begge eiendommen­e ble testamente­rt bort til forskjelli­ge kristne organisasj­oner:

• Eiendommen på Ljøstad, som ble gitt til Guds Menighet på Vegårshei, Den Norske Misjonsall­iansen og Frelsesarm­een, ble solgt i juli i år.

• Eiendommen på Myre, som ble gitt til Guds Menighet på Vegårshei, Den norske Isralesmis­jonen og Det norske Misjonssel­skap, ble solgt mandag 16. september - langt over prisantydn­ing.

Bygd av lensmann

Hovedhuset ble bygd i 1934 av davaerende lensmann Tjøstolv Myre, som er bestefar til Barbra Marie Svalastog.

Eiendommen gikk så i arv foreldre og deretter til «Maj» og hennes mann Olav Svalastog. De to fikk aldri barn og «Maj» ble enke i slutten 30-årene. Hun levde et stille tilbaketru­kket liv i Arendal og eiendommen på Myre på Vegårshei ble ikke vedlikehol­dt mot slutten.

- Eiendommen var veldig flott da den ble bygget og i årene etterpå, men det er ikke ordentlig vedlikehol­dt. Alt er gått ut på dato, fortalte bobestyrer Bent Moland til Agderposte­n fredag.

Agderposte­n: - Så man må regne med å bruke litt penger på oppussing?

– Man må regne med å bruke mye penger på oppussing. Det blir ikke billig, sa han da.

 ?? FOTO: FOKUS FOTO/KAY MYRSTRAND ?? 2.000 MÅL: Den herskapeli­ge eiendommen på Myre på Vegårshei ble solgt for over fem millioner kroner.
FOTO: FOKUS FOTO/KAY MYRSTRAND 2.000 MÅL: Den herskapeli­ge eiendommen på Myre på Vegårshei ble solgt for over fem millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway