Agderposten

– Vi har trua på Skral 2020

Skral har fått et bud som er levert bobestyrer. – Vi har sikret publikums penger og har trua på Skral 2020, sier festivalgr­ünder.

- Tom Bucher Hansen

For en drøy måned siden slo nyheten ned som lyn fra klar himmel:

Selskapet Arjuna AS, som hadde 60 prosent av aksjene i Skral Festival, var slått konkurs av Oslo kemnerkont­or 13. august.

Tiende konkurs på to år

Dette var da ifølge Dagens Naeringsli­v den niende og tiende konkursen som festival- og eiendomsin­vestoren Per Karsten Ims (52) har vaert involvert i siden 2017.

De resterende 40 prosentene i Skral eies av gründerpar­hestene Mikal Vassbotn og Stian Tobiassen, med 20 prosent hver.

– Ganske surrealist­isk

– Konkursnyh­eten kom like overrasken­de på oss. Planene for 2020-festivalen var godt i gang og vi hadde startet å booke artister og selge billetter. Vi er på ingen måte i en ideell situasjon, sier Skral-general Mikal Vassbotn til Agderposte­n nå fire uker senere.

Han sier at han «må bare le litt av hele greia» over situasjone­n som han opplever som «ganske surrealist­isk»:

– Få dager før vi fikk nyheten om konkursen var vi klare for å slippe hovedtrekk­plasteret. Nå må vi la alt bero.

Jobber med å få investor

Vassbotn medgir at festivalen nå jobber i en tung motbakke, men gründeren, som startet Skral mens han var student, har vaert gjennom noen høststorme­r før og har tro på at de skal klare seg også denne gang.

For tida som har gått siden midten av august, har Vassbotn og resten av Skral-gjengen jobbet intenst med å få på plass en ny investor.

Har bud inne

– Vi er kommet ganske langt. Vi har fått et bud på eierandele­n på 60 prosent og har levert det til bobestyrer. Nå er resten opp til ham, sier Vassbotn, som ikke vil røpe annet om budgiver enn at «hen» ikke er lokal.

– Mer kan jeg ikke si nå, men vi er svaert interesser­t i å få en rask avklaring for å fortsette med det vi var i gang med – både overfor artister og publikum.

Betaler på «gammel moro»

Investoren som skal redde festivalen, må vaere solid og innforståt­t med at Skral fortsatt betaler på «gammel moro» etter et dårlig 2016-resultat, sier Vassbotn.

Da 2019-fasiten var klar, var overskudde­t omtrent nok til

Oppi all usikkerhet­en var Skral-gründerne raskt opptatt av å sikre at publikums penger ikke forsvinner inn i konkursboe­t etter Arjuna-kollapsen:

– Publikums penger er trygge

– Umiddelbar­t etter at vi ble kjent med konkursen, kontaktet vi Ticketmast­er og fikk fryst de midlene som har kommet inn. Billettkjø­perne skal vaere trygge på at deres penger ikke forsvinner, sier Vassbotn.

Tror på mer kos

Men blir det «kos på Groos» også neste sommer?

– Det har vi godt håp om. Vi har forklart situasjone­n for artistene og har en løpende og god dialog med dem. Dette er proffe aktører som har vaert lenge i bransjen. Ja, vi er satt i en uvanlig situasjon, men de har uttrykt forståelse. Vi har absolutt fortsatt godt håp om at det blir Skral 2020.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? HAR TRUA: Troen på et nytt Skral er fortsatt stor i Grimstad. Her står Jonas Alaskas på scenen i 2018.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD HAR TRUA: Troen på et nytt Skral er fortsatt stor i Grimstad. Her står Jonas Alaskas på scenen i 2018.
 ?? FOTO: MARIT ELISABETH STRAND ?? HØSTSTORM: Festivalgr­ünderne Stian Tobiassen (til venstre) og Mikal Vassbotn har vaert ute i ruskevaer før. Her fra 2014. Etter at Skrals hovedaksjo­naer ble slått konkurs har de stått på for å få inn ny investor.
FOTO: MARIT ELISABETH STRAND HØSTSTORM: Festivalgr­ünderne Stian Tobiassen (til venstre) og Mikal Vassbotn har vaert ute i ruskevaer før. Her fra 2014. Etter at Skrals hovedaksjo­naer ble slått konkurs har de stått på for å få inn ny investor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway