Agderposten

Frister med Honningbar­n og mye mer

Det blir ikke stille på Munkehauge­n denne høsten heller. Tvert om, forsikrer Ole Johan Lillegaard som kan presentere en rekke spennende og aktuelle band og artister som perler på en snor utover høsten.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Sist fredag var det fullt hus og helt utsolgt da Steinar Raknes og Unni Wilhelmsen var på plass.

Førstkomme­nde fredag lover arrangøren­e Munkebusin­ess og Arendal Rock klubb trash, death og generelt høy stemning. Deception, tidligere Art of Deception, er på slippturné for albumet «Epidemic». Med seg har de arendalsba­ndet Vorbid – hyllet som det nye store i norsk thrash – og Vingulmork, kjent for sin aggressive og energiske metal.

Folk'n'roll og Balkan-boogie

Ei uke senere er det Lady Moscow. Lillegaard beskriver musikken som en god blanding av folk’n’roll og Balkan-boogie, mens de flørter skamløst med sjangre som folkemusik­k, rock, jazz, tango og sirkus. Den dype vokalen minner om giganter som Tom Waits, Nick Cave og Leonard Cohen.

Neste konsert er med I Was i King, som betegnes som en av de fremste representa­ntene for en stadig mer utrydnings­truet DIY/undergrunn­spop-scene i Norge. Frontet av Frode Strømstad og Anne Lise Frøkedal, står bandet støtt fast ved troen på den gode melodien.

Asbjørn Ribe kommer hjem

Deretter kommer Genevieve Heyward. Hun er en ung og lovende Americana-artist fra Wisconsin, USA. På sin Ep, The River, som kom 1. september, har hun teamet opp med den norske produsente­n og multi-instrument­alisten Marcus Trana, nå bosatt i Wisconsin. Etter en turné i Midtvesten i sommer, tar hun med seg bandet sitt, The North, til Norge og Sverige.

Asbjørn Ribe trenger ikke noen stor presentasj­on når han kommer til hjemfylket. Opprinneli­g fra Birkeland og skriver viser, men spiller dem inn som popmusikk, og fremfører dem som om hver kveld var den siste. Han har vaert A-listet på NRK P1 med flere singler og har en stadig voksende fanskare. Jeg ser bare deg, er den vakreste kjaerlighe­tssangen skrevet på norsk – noensinne, ifølge Norsk på norsk, på NRK P1. Det er lørdag 16. november publikum kan oppleve Asbjørn Ribe.

Endelig Honningbar­na

Det blir garantert folksomt lørdagen etter også, da kommer Honningbar­na.

– Endelig til Arendal, sier Lillegaard og forteller at de i sin levetid har utgitt fem album, vunnet Spellemann- og P3 Gullpriser, og gjennom hundrevis av konserter blitt stadig hyppigere omtalt som landets beste liveband. Etter et års pause bryter Honningbar­na tausheten så til de grader, og annonserer både ny musikk og en to måneder lang høstturné.

Den siste dagen i november, en fredag for øvrig, er det Hip Hop med TBA, som lørdagen etter etterfølge­s av Sprømusikk festival. Den oppsto i 1982 som en liten utendørs festival i sko

gen på Eydehavn, med vekt på rar musikk utenfor allfarvei. Festivalen vokste voldsomt de tre neste årene. I dag lever festivalen fremdeles i manges minner som den fremste innen norsk undergrunn­srock på 80-tallet. Fra 1986 til 2005 ble SM avholdt årlig. Festivalen var tilbake i 2008 til 2019 på Munkehauge­n kultursent­er.

Følger tradisjone­n med julejam

Året sesong avsluttes tradisjone­n tro med julejam 2. juledag.

– Det er det naermeste vi kommer juleblot i moderne tid, sier Ole Johan Lillegaard og lover metall og rock med både lokale og utenbys musikere.

Munkebusin­ess er støttet av Norsk kulturråd, og både Munkebusin­ess og Arendal Rock Klubb er støttet av Arendal kommune.

 ??  ??
 ??  ?? ENDELIG: Etter to års pause kommer Honningbar­na til Arendal og Munkehauge­n scene.
ENDELIG: Etter to års pause kommer Honningbar­na til Arendal og Munkehauge­n scene.
 ?? FOTO: MALIN ANDREA ERIKSEN BRIGGS ?? VORBID: Kommer også fredag, arendalsba­ndet er blitt kjent for aggressive og energiske metal.
FOTO: MALIN ANDREA ERIKSEN BRIGGS VORBID: Kommer også fredag, arendalsba­ndet er blitt kjent for aggressive og energiske metal.
 ??  ?? DECEPTION: Nå er de på slippturné og kommer til Munkehauge­n fredag.
DECEPTION: Nå er de på slippturné og kommer til Munkehauge­n fredag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway