Agderposten

Reagerer på behandling

Kurt Inge Dale har stått på venteliste ved Sørlandet sykehus i Arendal i ett år etter en stygg sykkelvelt. Derfor reagerer han etter han ble ringt opp med spørsmål om han fortsatt ville stå på venteliste.

- Jonas Fossing redaksjone­n@agderposte­n.no

– Jeg må innrømme at når jeg ble ringt og spurt om jeg fortsatt ønsket å stå på venteliste. Så synes jeg det er veldig rart, sier Kurt Inge Dale fra Risør.

Det var i mai i fjor at Dale var involvert i en sykkelvelt i et ritt.

Sykkelvelt­et førte til at Dale fikk bruddskade­r i rygg, kragebein og skulder.

NRK Telemark-journalist­en ble lagt inn på sykehus, og selv om Dale kjapt var tilbake med Ironman-løp i august i fjor, sliter han fortsatt med skader.

– Jeg kan svømme, trene og konkurrere, men hverdagen min er totalt forandret likevel, sier Dale, som sier han fortsatt sliter med muskulaere skader.

– Jeg sliter med venstrearm­en, og for vondt bare av å kjøre bil. Jeg sliter med grepet, og klarer nesten ikke holde ting, sier han.

Provosert

For å få hjelp til og få riktig behandling har Dale stått et år på venteliste hos poliklinis­k avdeling ved Sørlandet sykehus i Arendal.

Derfor ble han provosert da sykehuset tidligere i uken ringte han opp på telefon og spurte om han fortsatt ville stå på venteliste. – Tror de virkelig jeg blir frisk av å stå på venteliste, spør Dale og legger til:

– Hvis de innbiller seg at folk blir friske av å stå på venteliste tar de helt feil.

Han forteller at han ble forklart at det var lenge å vente, og at det var lange venteliste­r.

– Jeg ville ikke bli forundret om jeg var en av mange som fikk det spørsmålet den dagen, og jeg setter spørsmålst­egn ved måten de gjør det på, sier Dale.

Uheldig formulert

Klinikkdir­ektør for somatikk ved Sørlandet sykehus i Arendal, Berit Grønning Nielsen, beklager hendelsen.

– Dette er nok litt uheldig formulert fra vår side, sier hun.

Hun sier det er riktig at sykehuset ringer opp pasienter og spør om de fortsatt har behov for å stå på venteliste.

– Grunnen til at vi ringer opp er fordi vi ofte opplever at pasientene som har stått lenge på venteliste har søkt om eller fått behandling andre steder.

– Men er det greit å stå på venteliste et helt år for å få behandling?

– Et år på venteliste er for lenge, innrømmer hun.

Klinikkdir­ektøren forteller at store deler av årsaken til den lange køen er mangel på leger og spesialist­er.

Manglet leger

– Vi har manglet leger, samtidig er det vanskelig å få rekruttert ferdig utdannede spesialist­er, sier hun, og legger til at sykehuset har satt i gang tiltak for å få ned venteliste­ne.

– Vi er i gang med å utdanne våre egne spesialist­er, og vi har satt i gang ekstra tiltak for å få køen raskere ned, sier hun.

– Hvor lenge er det greit å stå på venteliste mener du?

– Målet er at vi skal kunne ta inn folk i løpet av tre måneder. Det er ulike retningsli­njer for hvor lenge det er å vente ut ifra hvilken type behandling man trenger, sier hun.

– Når kan Dale forvente seg å få en time?

– Vi har ringt han for å kunne gi han time, og vi holder på å sette han inn, sier hun.

 ??  ??
 ??  ?? LYKKELIG TRIMMER: Selv om Kurt Inge Dale kjapt var tilbake med å konkurrere i Ironman, sliter han fortsatt med skader halvannet år senere.
LYKKELIG TRIMMER: Selv om Kurt Inge Dale kjapt var tilbake med å konkurrere i Ironman, sliter han fortsatt med skader halvannet år senere.
 ??  ?? DRAMATISK: Kurt Inge Dale ble skadet etter sykkelvelt.
DRAMATISK: Kurt Inge Dale ble skadet etter sykkelvelt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway