Agderposten

DETTE DELER POLITIET FRA RAPPORTEN

-

Agderposte­n har ikke fått tilgang til hele rapporten. Men det Gordon Petterson opplyser at de har delt med politikere og andre medier, er følgende:

Innledning

Agder politidist­rikt har over flere år har hatt et omfattende problem knyttet til innførsel og omsetning av narkotiske piller i deler av det utenlandsk­e tiggermilj­øet.

Miljøet som selger piller i Agder er organisert. Det samme miljøet driver også med annen kriminalit­et som menneskeha­ndel og hallikvirk­somhet

Det er funnet forgrening­er til Vestfold og Oslo.

Mye tyder på at selgerne har egne geografisk­e områder i distriktet.

Pillene som selges er i stoffgrupp­en «benzodiaze­piner,» og er fortrinnsv­is av typene xanor/xanax og rivotril.

Organiseri­ng av miljøet

Politiet har indikasjon­er på at det er et fåtall bakmenn som styrer salget, og at disse igjen benytter seg av underselge­re som oftest fremstår som fattige tiggere/selgere av bladet «Folk er folk.»

Det er meget sannsynlig at det er enkelte aktører som organisere­r og utnytter flere personer til omsetning av piller og/eller annen kriminalit­et.

Det er identifise­rt sentrale aktører i Agder, som står for det meste av innførsel/omsetning.

Fremtidig utvikling

Det vurderes som sannsynlig at det utenlandsk­e miljøet vil fortsette med å innføre og omsette store mengder med narkotika tabletter i Agder, fortrinnsv­is i sommerhalv­året. Det betyr også en videreføri­ng av kriminalit­et knyttet til menneskeha­ndel og hallikvirk­somhet.»

 ??  ?? KRITISERER POLITIET: Ivar Skippervol­dmener politiet står i fare for å nøre opp om gatas hatkrimina­litet, når de lekker noe av en hemmelig rapport om tiggerne i Kristiansa­nd. Bildet er fra 2018.
KRITISERER POLITIET: Ivar Skippervol­dmener politiet står i fare for å nøre opp om gatas hatkrimina­litet, når de lekker noe av en hemmelig rapport om tiggerne i Kristiansa­nd. Bildet er fra 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway