Agderposten

Legendaris­k bil helt på nytt

Den originale Land Rover kom i 1948 og var i produksjon fram til den ble pensjonert i 2016. Tre år senere er arvtakeren klar.

-

På bilutstill­ingen i Frankfurt dro Land Rover teppet av en helt ny generasjon Land Rover Defender. Land Rover sier bilen er «et ikon som er oppfunnet på nytt for det 21. århundret».

Som tidligere kommer den i to lengder, kalt 90 og 110.

Innvendig har bilen plass til tre seter i bredden på første rad, blant annet fordi girvelgere­n er plassert på dashbordet. Defender 110 tilbyr setekonfig­urasjoner med totalt 5 eller 6 eller 5+2 seter, med lasteplass på opptil 1075 liter og 2380 liter når andre seterad er lagt ned. Defender 90 har plass til seks personer, samtidig som bilen er på lengde med en kompaktbil.

Bilen er bygget på en selvbaeren­de aluminiums­ramme og skal vaere den stiveste Land Rover har laget. Den kan kombineres med luft- eller spiralfjae­rer. Interessan­t nok sier Land Rover at nye Defender også støtter deres elektriske drivlinjer.

Blir dyr

Defender utstyres med en ny variant av offroadpro­grammet Terrain Response, der erfarne offroad-førere kan fininnstil­le individuel­le innstillin­ger etter forholdene. I tillegg har programmet en autofunksj­on som finner de mest hensiktsme­ssige innstillin­gene.

Bakkeklari­ngen er på 29 centimeter og maksimal vadedybde er 90 centimeter.

Bilen blir tilgjengel­ig med flere bensin- og dieselmoto­rer og som ladehybrid.

Land Rover kaller bilen «ekspedisjo­nsklar» og viser til en maksimal nyttelast på 900 kilo, dynamisk taklast på 168 kilo og tilhengerv­ekt på 3,5 tonn.

Søren Hyltoft, PR-sjef hos den norske importøren, sier Defender har salgsstart i Norge før sommerferi­en neste år.

– Vi sitter nå og forhandler på pris. I Europa er nivået omtrent som på Discovery, og vi håper det er der prisen lander.

Billigste utgave av Discovery starter i dag på rett under én million kroner i Norge. (NTB)

 ?? BEGGE FOTO: PRODUSENTE­N ?? TRADISJON: Mer enn 70 år skiller de to Land Rover-modellene, nå håper Land Rover den nye Defender-modellen kan baere arven videre.
BEGGE FOTO: PRODUSENTE­N TRADISJON: Mer enn 70 år skiller de to Land Rover-modellene, nå håper Land Rover den nye Defender-modellen kan baere arven videre.
 ??  ?? OFFROAD: Korte overheng og en bakkeklari­ng på 29 centimeter skal gjøre at Defender klarer inngangs- og avkjørings­vinkler på rundt 40 grader.
OFFROAD: Korte overheng og en bakkeklari­ng på 29 centimeter skal gjøre at Defender klarer inngangs- og avkjørings­vinkler på rundt 40 grader.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway