Agderposten

– Nå må vi vise hvem som er sjef

Et blekt Jerv-lag røk 0-1 borte mot Ull/ Kisa. – Vi henger med hodet i kampen. Nå må vi vise hvem som er sjef til søndag, sier hovedtrene­r Arne Sandstø.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Tabelltier Jerv "må" slå jumbolaget Tromsdalen for å ha los på topp 6-plassering­en som gir opprykkskv­alifiserin­g til Eliteserie­n. Etter en fin rekke med 4-1-1 på de seks siste kampene ble det bortebom mot Ull/Kisa.

– Mentalt veike

– Det første kvarteret er OK. Men så mister spillerne hodet og gjemmer seg bort. Vi har prestert godt over tid, så det er ingen grunn til at vi skal henge med hodet. Spillerne vil, men var mentalt veike, sa Jerv-trener Arne Sandstø etter en grundig evaluering med laget etter kampslutt.

Uten en meget god Øystein Øvretveit mellom stengene ville det ha blitt stygge tapssifre for Jerv som manglet rutinerte Simon Larsen. Stopperen skal bli far igjen i disse dager.

Jerv stod med 4-1-1 på de siste seks kampene før turen til Jessheim stadion hvor sørlending­ene hadde hatt et par marerittli­knende opplevelse­r.

I 2017 og 2018 røk Jerv 1-7 og 1-4 på denne arenaen, mens det i 2016 endte 1-1.

Kampens første sjanse kom til Ull/Kisa etter en farlig corner etter 10 minutter, men ballen ble blokkert i virvaret foran målstreken til keeper Øystein Øvretveit.

Jerv fikk sin første avslutning på mål etter 18 minutter. Men forsøket fra Ole Marius Håbestad var av det tamme slaget.

Vamouti Diomande fikk i vei et bedre skremmesku­dd minuttet senere.

Jerv spilte seg noe inn i i kampen utover i 1. omgang, men det ble saerdeles spedt i angrep.

Ull/Kisa hogg på sin side til etter 33 minutter.

Superredni­nger

Øystein Øvretveit vartet opp med en praktfull parade da Kristoffer Normann Hansen fikk en åpen mulighet fra 6-7 meters hold,

Jerv-målvakten var imidlertid sjanseløs da forsvaret krøllet det til etter snaue 40 minutter.

Ull/Kisa bet seg fast etter et frispark, og til slutt kunne Ole Andreas Nesset bare bredside ballen inn fra kort hold.

Minuttet før pause lå Christian Aas an til doblet ledelsen, men Jerv fikk blokkert skuddforsø­ket.

Det meget tamme Jerv-laget skapte ingen kvalifiser­te målsjanser i 1. omgang.

Rett etter pause fikk Ull/Kisa en gigantmuli­ghet. Igjen vartet Øystein Øvretveit opp med en fantomredn­ing.

Ull/Kisa og Diomande hadde nok en sjanse før timen var passert.

Baidoo skadet

Jerv sendte inn spissene Alexander Dang og David Faupala for å få opp tenningsni­vået og jakte målsjanser.

Det hjalp noe, selv om utlikninge­n aldri kom.

Etter 65 minutter kom endelig Jervs første sjanse da Dang var i god skuddposis­jon på 1314 meter. Ballen fra den tidligere Nest Sotra-angriperen gikk via en forsvarer og til corner.

– Vi fikk justert noe til pause og kom spillemess­ig mer med. Men vi er for upresise til å skape noe saerlig. Vi måtte vente fryktelig lenge på den målsjansen. Nå håper jeg vi kan starte med Dang på søndag. Michael Baidoo måtte ut tidlig, og det ser ikke så bra ut for hans del, mener Sandstø.

Dang hvilte hele kampen mot Raufoss (1-0) sist søndag på grunn av lårtrøbbel.

Nå virker det som om Baidoos skade er av samme skade, ifølge Sandstø.

Den franske angriperen David Faupala fikk igjen spille et kvarter. Den tidligere Manchester City-proffen var innbytter og viste lovende takter i debuten mot Raufoss.

Jerv var best i sluttminut­tene, men symptomati­sk nok var de store sjansene mangelvare. Luke Ferreiras skudd på overtid var keepermat.

PS: I Grimstad er Jerv ubeseiret mot Ull/Kisa på fire møter (3-1-0), med 6-2-seieren i 2017 som høydepunkt.

??  ?? REVANSJ: Jerv og Håkon Suggelia slo Ull/Kisa 2-0 på Levermyr 12. mai år, men i onsdagens bortekamp ble det tøffere. Vertene vant 1-0 på Jessheim stadion.