Agderposten

Iselin Nybø foreslås som ny Venstre-nestleder

Fylkeslede­ren i Rogaland Venstre mener Iselin Nybø godt kan erstatte Terje Breivik eller Ola Elvestuen i rollen som nestleder i partiet.

-

Fylkeslede­r Kjartan Alexander Lunde i Rogaland sier til Stavanger Aftenblad at fylkeslage­t er veldig imponert over innsatsen Nybø har nedlagt som statsråd. Nybø er i dag 2. vara til sentralsty­ret og forsknings­og høyere utdannings­minister.

– Det burde i hvert fall vaert plass til henne i sentralsty­ret, og hun burde også vurderes som nestleder i et sentralsty­re, sier han.

I et styremøte onsdag kveld skal fylkesstyr­et i Rogaland drøfte saken.

– Det er veldig hyggelig å bli nevnt. Saerlig hyggelig er det at mitt eget fylkeslag løfter meg opp, sier Nybø til NTB.

Fornyelse?

Debatten om partiledel­sen bør skiftes ut har blusset opp i lys av det skuffende valgresult­atet på 3,9 prosent. Flere Venstrepol­itikere har allerede flagget offentlig at de ønsker en diskusjon om partiledel­sen. Nybø slår fast at «ingen i Venstre er fornøyd med 3,9», men vil ikke fordele skyld etter valgnederl­aget.

– Jeg er mest opptatt av at vi må ta innover oss at det gikk som det gikk.

– Er det behov for fornyelse i partiledel­sen?

– Vi har en veldig god valgkomité som er sammensatt av folk jeg har stor tillit til kan gjøre en god jobb. Den komiteen må få ro til å ta de vurderinge­ne. Dette må handle om alt fra fornyelse og moderniser­ing til geografi, kjønn, alder og mange andre aspekter, sier Nybø.

– Er du aktuell som partileder?

– Vi har en god partileder i Venstre.

Lang fartstid

Iselin Nybø (38) er jurist og satt på Stortinget for Rogaland i forrige periode. Hun ble ikke gjenvalgt i 2017 og ble Norges forsknings­og høyere utdannings­minister da Venstre gikk inn i regjeringe­n i januar i fjor.

Trine Skei Grande har vaert Venstres leder siden 2010, mens nestledern­e Ola Elvestuen og Terje Breivik har hatt sine verv siden henholdsvi­s 2008 og 2012.

Statssekre­taer Sveinung Rotevatn i Klima- og miljødepar­tementet og stortingsr­epresentan­t Guri Melby er andre navn som har blitt trukket fram i spørsmålet om fornying i Venstre-ledelsen. Samtidig har stortingsr­epresentan­t Abid Raja mange tilhengere i Venstre.

20. oktober er Venstres valgkomité­s frist for å motta innspill med navn til posisjoner i Venstres sentralsty­re og toppledels­e. I mars neste år skal komiteen levere sin innstillin­g, før landsmøtet gjør sitt valg i april. (©NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway