Agderposten

P ri n cess milliona er dømt til fengsel

Lagmannsre­tten skjerper straffen for mangemilli­onaer Hanne Madsen. Arvingen av Princess-imperiet må sone etter ulovlig bygging av tennisbane på Hesnes.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

I Aust-Agder tingrett ble Princess-arvingen Hanne Madsen dømt til 45 dager betinget fengsel, men i Agder lagmannsre­tt gikk det annerledes.

Nå foreligger dommen der den betingede straffen nå blir omgjort til ubetinget. Det betyr at hun nå må i fengsel.

De andre tiltalte aktørene – entreprenø­ren og PS Anlegg AS, dømmes til henholdsvi­s 45 dager fengsel, hvorav 20 dager ubetinget, og en bot på 200.000 kroner. I tillegg må PS Anlegg finne seg i en inndragnin­g på ytterliger­e 150.000 kroner.

Økonomisk kriminalit­et

Dommen i Agder lagmannsre­tt viser hvor alvorlig lovgiver ser på denne formen for økonomisk kriminalit­et i strandsone­n. Hadde det ikke vaert for en tilfeldig tipser – som sendte et bilde av den omstridte tennisbane­n til kommunen, hadde men kanskje heller ikke oppdaget at arealet på den ombygde hytta ble langt høyere enn tegningene som ble sendt til kommunen beskrev.

I retten skyldte de ulike aktørene på hverandre i spørsmålet om hvem som var ansvarlig for at kommunen ble så feilinform­ert før byggetilla­telsen ble gitt.

Nå har Agder lagmannsre­tt avgjort dette spørsmålet med å legge det største ansvaret på Hanne Madsen. Selv om hun dømmes for grov uaktsomhet, mener dommerne i Agder lagmannsre­tt at handlemåte­n hennes ligger naer forsett.

"Madsen var tiltakshav­er for prosjektet, og var den som hadde hånden på hvilke tiltak som skulle gjennomfør­es. ved slike omfattende byggeprosj­ekter i strandsone­n er det en klar forventnin­g og krav om at de impliserte holder seg innenfor det som er omsøkt og tillatt, skriver Agder lagmannsre­tt.

Derfor slipper heller ikke de andre aktørene unna straffansv­ar.

"Det er viktig at profesjone­lle aktører nøye understrek­er og følger det regelverk og de tillatelse­r som gjelde, selv om fristelsen til å skaffe seg regningsva­rende oppdrag enkelte ganger står i motstrid, heter det videre.

God for 118 millioner

Hanne Madsen er styreklede­r i det familieeid­e aksjeselsk­apet med en inntekt på 1,9 millioner kroner og en formue på 118 millioner kroner. Felles for alle de tre straffedøm­te, er ifølge Agder lagmannsre­tt at det for samtlige overtredel­ser er sterke allmenn preventive hensyn".

"Det er viktig at andre ser at det reageres strengt ved slike overtredel­ser når de blir avdekket", skriver Agder lagmannsre­tt videre i den 22 sider lange dommen.

Retten delte seg i et mindretall og et flertall for Madsen og entreprenø­ren. Mens flertallet på seks dommere stemte for ubetinget fengsel, stemte en av dommerne for at hele straffen måtte gjøres betinget og at en bot på 100.000 ville holde.

Innen fjorten dager må de domfelte ha bestemt seg for om de vil anke saken inn for Høyesteret­t.

 ??  ??
 ?? FOTO: STEIN LARSEN ?? ULOVLIG BYGD: Den ulovlig bygde tennisbane­n til Princess-arvingen Hanne Madsen på Hesnes i Grimstad.
FOTO: STEIN LARSEN ULOVLIG BYGD: Den ulovlig bygde tennisbane­n til Princess-arvingen Hanne Madsen på Hesnes i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway