Agderposten

Igjen må vi kjempe for de mest sårbare

- Igjen må vi kjempe for de mest sårbare blant oss! Arendal SV

Det må gjøres noe drastisk, og det må handles raskt! I motsatt fall vil tannhelset­ilbudet til de mest sårbare vaere i fare. Jeg er både sint og lei meg for hvordan saken med det regionale tannhelset­ilbudet, lokalisert ved sykehuset i Arendal, er blitt håndtert. Den eneste som har tatt skikkelig politisk tak i denne saken, er stortingsr­epresentan­t Tellef Inge Mørland (Ap). De andre politikern­e, også de regionale, har ikke i tilstrekke­lig grad gjort noe.

Det som er

skremmende, er at det gode tannhelset­ilbudet blir lagt ned uten at det er klart hva man får istedet. Vi har all mulig grunn til å frykte det verste. Med det mener jeg et fragmenter­t og dårlig tilbud med lange venteliste­r. Det kan bli et mareritt for dem som virkelig trenger et slikt tannhelset­ilbud; multihandi­kappede barn, personer med sammensatt­e lidelser og sykdommer, psykisk utviklings­hemmede, rusavhengi­ge, ja alle som ikke uten videre kan benytte den ordinaere offentlige tannhelset­jenesten.

Nå må fylkespoli­tikerne

ta skikkelig tak i denne saken og legge klare føringer. Det er uakseptabe­lt at dette arbeidet kun er overlatt til en liten administra­tiv gruppe som ikke har en eneste brukerrepr­esentant med. Dette er urovekkend­e og fullstendi­g uakseptabe­lt at denne prosessen har pågått i månedsvis uten brukermedv­irkning.

Jeg forventer et

fullverdig tannhelset­ilbud til de som trenger det mest, minst på det nivået som ytes i dag ved den regionale klinikken på sykehuset i Arendal. Eller var det ikke det som var meningen?

Selv vil jeg

forsette å følge denne saken nøye og forsikre meg om at de ansvarlige regionale politikern­e i det nye Agder, med den nye fylkesordf­øreren Arne Thomassen i spissen, ikke kaster de mest sårbare på båten. Inger Brokka de Ruiter,

 ??  ?? FRYKTER FREMTIDEN: Tannlege Kristian Treldal ved Tannhelset­jenestens kompetanse­senter. Det som er skremmende, er at det gode tannhelset­ilbudet blir lagt ned uten at det er klart hva man får istedet, skriver innsendere­n.
FRYKTER FREMTIDEN: Tannlege Kristian Treldal ved Tannhelset­jenestens kompetanse­senter. Det som er skremmende, er at det gode tannhelset­ilbudet blir lagt ned uten at det er klart hva man får istedet, skriver innsendere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway