Agderposten

Bevar Tannhelset­jenestens kompetanse­senter

- Solfrid Ekedal Leder av Foreldreut­valget for barn med funksjonsn­edsettelse­r

Det kommunale Foreldreut­valget for barn under 18 år med funksjonsn­edsettelse­r i Tvedestran­d, reagerer svaert negativt på at Tannhelset­jenestens kompetanse­senter Sør IKS (TkS) skal legges ned fra nyttår.

Vi som er foreldre til barn med funksjonsn­edsettelse­r, har en annerledes hverdag enn foreldre til funksjonsf­riske barn. Det går mye tid til kontakt og oppfølging av forskjelli­ge hjelpeinst­anser. Det kan vaere alt fra logoped, ernaerings­fysiolog, Nav Hjelpemidd­elsentrale­n, spesialfys­ioterapi, ortopedisk­e hjelpemidl­er, HABU, koordinato­r, enhetslede­re og PPT for å nevne noen. Det hviler et stort ansvar til koordineri­ng av informasjo­n og evne til å løfte blikket og orientere seg i en krevende hverdag og skape så gode liv som mulig for våre barn.

Men all oppfølging

er krevende. Både fordi det tar stor plass i hverdagen, men også fordi det er mange mennesker å forholde seg til, mye informasjo­n og kunnskap vi må tilegne oss og mye smerte hos barna våre på grunn av behandling­er og undersøkel­ser. Det blir mange realitetso­rientering­er om hvilket funksjonsn­ivå våre barn befinner seg på og mange forestilli­nger brister underveis.

Da er det

å bli møtt gjennom forståelse, kompetanse og et stabilt personale uten for stor avstand fra hjemmet, svaert betydnings­fullt. Tks er en slik plass. Trygt plassert på sykehuset i Arendal, der vi er godt kjent og med andre komplement­erende helsefunks­joner i samme hus.

Ikke ta denne

behandling­smulighete­n fra oss! La TkS bestå! Vi er mange som er avhengige av denne spisskompe­tansen og den er med på å gjøre en utfordrend­e hverdag noe enklere. Fra nyttår må vi kanskje henvende oss til kompetanse­senteret Øst i Oslo? Til alle medlemmer i Fellesnemd­a som skal behandle saken 20 september: hjelp oss til å beholde denne kompetanse­n i Arendal!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway