Agderposten

Agderposte­n vokser digitalt

En liten nedgang på papir, men digital vekst. Det er fasit for Agderposte­n i første halvår 2019.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

Mediebedri­ftenes Landsforen­ing (MBL) la onsdag morgen fram oppdaterte opplagstal­l for norske aviser for første halvår 2019. Tallene viser at Agderposte­n nå har et samlet opplag på 19.869.

Nullvekst

– Agderposte­n har en nullvekst i denne målingen. Digitalt vokser vi med 123 abonnenter, noe som er en økning på 2,8%. På papir er det en ørliten nedgang på 0,8% - noe vi er godt fornøyd med relativt sett, sier publisher og sjefredakt­ør Øyvind Klausen i Agderposte­n.

Han understrek­er at Agderposte­n har flere år med god vekst i ryggen.

Vekst

– Agderposte­ns abonnement­sutvikling er litt over midten i forhold til aviser i Norge på vår størrelse som vi sammenlign­er oss med. Vi har lagt et par gode år bak oss med vekst, mens vi på denne målingen står vi stille. Intet tre vokser inn i himmelen, og vi ser at utviklinge­n går litt trinnvis, sier han.

Publishere­n peker på at Agderposte­n er inne i en stor satsing på digtale flater for tiden.

– En del viktige grep vi har tatt i det siste - blant annet nye digitale flater og ny app som vi lanserte i dag - gir oss ny energi til å vokse ytterliger­e i tiden som kommer, sier han, og fortsetter:

– Det er hyggelig at vi vokser på antall digitale abonnenter, samtidig som vi ser at komplettab­onnentene våre også bruker oss mer og mer digital. Til sammen gir det en pen vekst i digital lesning og vi har ambisjoner om å fortsette den digitale fremgangen, sier Klausen.

Han er også tilfreds med at betalingsv­iljen er økende.

– Vi opplever at våre lokale lesere ønsker å betale for godt lokalt stoff – og det vil vi fortsette å levere i tiden som kommer, sier Klausen.

 ??  ?? FORNØYD: Øyvind Klausen, publisher og sjefredakt­ør i Agderposte­n.
FORNØYD: Øyvind Klausen, publisher og sjefredakt­ør i Agderposte­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway