Agderposten

Ambulansep­ersonell-dagen

-

21. september er de ambulansea­nsattes dag og Fagforbund­et gratulerer alle ambulansea­rbeidere, paramedisi­nere og ansatte på AMK med dagen.

Ingen helsetjene­ster har hatt en så rask og kvalitativ god utvikling som ambulanset­jenesten. Gang på gang blir den prehospita­le tjenesten, og det med rette, hyllet for sin innsats.

Fagforbund­et jobber ufortrøden­t videre for en bedre arbeidshve­rdag for de ansatte. Dessverre så ser vi at beredskape­n svekkes flere steder i form av reduksjon i bemanning og en økende grad av sentralise­ring av både personell og materiell.

Det er en utvikling som bekymrer oss. Fagforbund­et vil fortsette å kjempe for et helsetjene­stetilbud som er liktet.

Ambulanset­jenesten har utviklet seg til en fullverdig akuttmedis­insk tjeneste som innbyggern­e har stor tillit til.

Det er verdt å merke seg at ambulansen ble sett på som naermest en transportt­jeneste så sent som på 90-tallet. Den gode utviklinge­n har skjedd i hovedsak gjennom en formidabel kompetanse­heving og tekniske nyvinninge­r de siste årene.

Kravene til kompetanse har også økt drastisk. Først fikk vi fagbrev i form av en fireårig utdannelse på videregåen­de skoles nivå og nå har tjenesten gått et skritt videre ved at det også tilbys en treårig bachelorut­danning til paramedisi­ner. Dette er to utdanninge­r som sammen vil dekke behovet for en moderne og høyt kvalifiser­t akuttmedis­insk tjeneste i framtiden.

Takk for den fantastisk­e innsatsen dere gjør i de akuttmedis­inske tjenestene! Mange av oss har mye å takke for når behovet var der.

Det skriver Christin Ø. Haslestad i Yrkesseksj­on Helse og Sosial, Fagforbund­et Agder

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway