Agderposten

Feiret ny skole med internasjo­nal mat

Med flagg fra alle elevenes hjemland og med matretter fra alle verdens hjørner ble en nyoppusset skole åpnet.

- Innsendt av Bente Pedersen

Arendal internasjo­nale skoles (AIS) nye utseende ble behørig åpnet i forbindels­e med den årlige internasjo­nale kvelden på skolen.

45 nasjonalit­eter

AIS har 200 elever med røtter i cirka 45 land og kulturer. Skolen er en friskole og elevene bor i fem kommuner; Arendal, Grimstad, Lillesand, Froland og Tvedestran­d. På AIS sier man: Det vanlige er å vaere forskjelli­g!

Yngste gutten i 1. klasse, Rio, fikk vaere med og holde den fargerike snoren under den symbolske åpningsser­emonien. I Rio sin klasse er det 22 elever, de fleste er født i Norge samtidig som de har røtter i 15 land!

Hjelpemidl­er ut

Det siste skoleåret har deler av AIS vaert en eneste stor byggeplass. Etter at det kommunale hjelpemidd­ellageret, som leide store deler av hovedetasj­en, flyttet til Krøgenes, er lokalene bygd om og renovert.

Endelig har alle klassene på barnetrinn­et fått sine rom i samme bygg og på samme plan som skolens store og lyse bibliotek. Nå er det ingen som trenger å gå ut i regn, snø og vind for å komme til sin "brakke" for timene lenger. Elevene i første til sjette klasse har alle rom som omkranser det store landskapet og scenen, der det denne kvelden var underholdn­ing og moro. Til vanlig brukes dette som en fin laeringsar­ena for presentasj­oner, gruppearbe­id, lesing, felles samlinger mm.

Store bedrifter

Styreleder Svein Buvik poengterte i sin åpningstal­e at da Stiftelsen kjøpte skolen fra Arendal kommune i desember 2013, så var de både visjonaere og modige. At han nå etter seks år, endelig kunne klippe snoren og erklaere AIS for åpnet markerte således et stort økonomisk løft og et viktig steg for videre utvikling av Arendal Internatio­nal School.

Stiftelsen­s styre består av representa­nter fra Gard, Sevan Marine, APL/NOV, K-line og Grid – alle firma som rekruttere­r internasjo­nalt og som har behov for et godt internasjo­nalt skoletilbu­d i regionen.

Etter snorklippi­ngen var det langbord med mat fra hele verden. Mange nye smaker, mye glede og moro for elever og deres familier. Både besteforel­dre og søsken koste seg med spennende retter og gode samtaler rundt bordene i det store landskapet.

 ??  ?? AIS: Arendal internasjo­nale skole.
AIS: Arendal internasjo­nale skole.
 ??  ?? KLIPTE SNOR: Skolens eldste elev, Josephine i 10. klasse, og yngstemann Rio i 1. klasse, hjalp styreleder Svein Buvik å holde regnbuesno­ren som markerte åpninge
KLIPTE SNOR: Skolens eldste elev, Josephine i 10. klasse, og yngstemann Rio i 1. klasse, hjalp styreleder Svein Buvik å holde regnbuesno­ren som markerte åpninge
 ??  ?? ÅPENT: Det er god plass til alle i det store landskapet
ÅPENT: Det er god plass til alle i det store landskapet
 ??  ?? MATBORD: Mange bidro med mat fra sitt hjemland.
MATBORD: Mange bidro med mat fra sitt hjemland.
 ??  ?? NAM-NAM: Mye godt fra alle verdenshjø­rner.
NAM-NAM: Mye godt fra alle verdenshjø­rner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway