Agderposten

Gir opp og selger Metodistki­rken

Arnt Georg Arntzen kjøpte sammen med Morgan Omdal den gamle Metodistki­rken i Østregate i Arendal for fem år siden. Nå gir de opp og selger den videre.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

– Den blir lagt ut for salg med en prisantydn­ing på 1,2 millioner kroner, forteller Arntzen. Ifølge Agderposte­ns arkiv ga han og Omdal 900.000 kroner for den avvigslede kirken i 2014.

Planla leilighete­r

Arntzen og Omdal dannet selskapet Metogården og planla å bygge leilighete­r i den tidligere kirken.

Men da politikern­e satte foten ned for riving, noe Arntzen mener er eneste løsning på grunn av hussopp i treverket og mur innsatt med feil type maling som får den til å forvitre, ga han opp.

– I tillegg til at vi mener det er umulig å bygge noe i den gamle kirken, har jeg havnet i et økonomisk uføre og må selge eiendommer, forteller Arntzen.

Den tidligere redaktøren av Høvågavisa selger i tillegg til Metodistki­rken i Arendal, kontorloka­ler i Hånesgårde­n i Kristiansa­nd og på Svåbekk i Lillesand.

Håper på lokale

– Nå håper vi at noen lokale, som kjenner bedre til forholdene og kanskje kan få til noe, kan kjøpe lokalet, sier Arntzen, som for tiden omskolerer seg til bussjåfør.

– Hvis kommunen har 13 millioner kroner til å restaurere et kirkebygg som ikke skal brukes til kirke, så kan de bare gjøre det. Vi kan ikke, uttalte han da politikern­e vedtok at selve skallet til kirken måtte få stå i fjor.

– Jeg skjønner at kommunen helst ville hatt bygget som det var, men så lenge det har så store skader, ser jeg ingen annen mulighet enn å rive, la han til.

Han tvilte på om det var mulig å få inn maskiner, rive innmaten og sette opp et nytt bygg bak murene.

For dyrt å bygge om

– Hvis det er mulig, blir det i alle fall tre ganger så dyrt som å rive. Og da blir det helt uaktuelt for oss, sa han til Agderposte­n i fjor.

Planen i 2014 var at Omdals regnskapsk­ontor skulle flytte inn i den gamle kirken. Det ble ikke noe av, og bygget har bare vaert brukt som lager etter at Metogården overtok.

Arntzen og Omdal kjøpte bygget etter at Aust-Agder fylkeskomm­unes kulturminn­evernseksj­on i 2013 sa at det ikke fantes grunnlag for å motsette seg rivning.

Uforståeli­g

– Jeg kan ikke skjønne at Arendal kommune er tjent med å nekte at det skjer noe der. Vi kjøpte ikke dette for å lage et nytt kulturhus, sa han til Agderposte­n etter at politikern­e ikke ville tillate riving.

Arntzen opplyser at han allerede er i dialog med en interessen­t.

 ?? FOTO: TOM BUCHER HANSEN ?? SELGES: Ar nt Geor g Ar ntzen og Morgan Omdal gir opp å få bygge leilighete­r i den gamle Metodistki­rken. Nå selger de.
FOTO: TOM BUCHER HANSEN SELGES: Ar nt Geor g Ar ntzen og Morgan Omdal gir opp å få bygge leilighete­r i den gamle Metodistki­rken. Nå selger de.
 ?? FOTO: ERIK HOLAND ?? GIR OPP: Arnt Georg Arntzen selger Metodistki­rken i Arendal.
FOTO: ERIK HOLAND GIR OPP: Arnt Georg Arntzen selger Metodistki­rken i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway