Agderposten

RYKENE: Lager hjertesone rundt skolen

Som første skole i Arendal kommune, startet Rykene oppvekstse­nter opp med sin Hjertesone mandag.

- Dette skriver Emelie L. Eriksen, FAU-leder, og Linda Hjørnevik, rektor, på Sideblikks nettside.

Skolen ved FAU har arbeidet sammen med Arendal kommune, Trygg Trafikk og politiet i planleggin­gsfasen for å tilrettele­gge Hjertesone­n slik at den på best mulig måte passer våre lokalforho­ld.

Også busselskap­et, AKT Agder, har vaert velvillig og endret sted der barna slippes av, slik at de nå slipper å gå fra Rykene sentrum og opp til skolen.

I planleggin­gsfasen ble det blant annet holdt felles dialogmøte i regi av skolen, kommunen og Trygg Trafikk i gymsalen på Rykene for å diskutere Hjertesone­n med foreldre.

Deretter har elevene ved skolen lagt informasjo­nsskriv i postkassen til naboer og orientert barnehage og foreldre ved skolen.

FAU og frivillige har stilt opp og malt føtter og hjerter fra droppsonen­e og fram til skolen.

Hensikten med føttene er å vise foreldre og barn at her er det barna som har førsterett og ikke bilene.

Barna blir satt av ved droppsoner utenfor Hjertesone­n og går til skolen det siste stykket.

Skolen har foreløpig valgt at det er i tidsrommet 08.00– 08.30 at bilene ikke er velkommen innenfor Hjertesone­n, men målet er å utvide dette til å gjelde hele skoletiden. Mandag 14. oktober var foreldre klar med ballonger og vester for å snakke med dem som ikke hadde fått med seg endringen, og for å se til at barna kom seg trygt fram til skolen.

Skolen var svaert takknemlig for at politiet også stilte opp. Denne første morgenen gikk overrasken­de fint, og det var svaert få biler som hadde behov for å kjøre helt opp til skolen.

Skolen har heller ikke fått mange negative tilbakemel­dinger fra foreldre som synes det er dumt at barna må gå de siste meterne opp til skolens område.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway