Agderposten

Ingen ville overta kafeen

Mor og datter startet kafé på Torvet i Arendal, men det har vaert vanskelig å drive den. Nå har de stengt døra.

- Marit Elisabeth Strand naes@agderposte­n.no

Kafeen «Pigene på Torvet» ble stengt fredag i forrige uke, så nå står lokalet tomt.

Tone Larsen Brekke (54) og datteren Silje Larsen (30) satset friskt på den røde kafeen i hjørnet av Torvet sommeren 2016. Tre år senere blir kafeen nedlagt.

I vår la driverne kafeen ut for salg. Men de har ikke funnet noen som vil overta.

– Det var en dame som var interesser­t, men hun trakk seg like før hun skulle overta 1. juli. Vi hadde ikke skrevet kontrakt. Siden har det ikke vaert noen interesser­te, dessverre, forteller Tone Larsen Brekke.

Bedriften er berammet oppbud i Aust-Agder tingrett. Det skjer i midten av desember.

Investerin­ger

I løpet av de tre årene har omsetninge­n i kafeen økt for hvert år. Agderposte­n har tidligere skrevet at de omsatte for nesten 1,5 millioner kroner det første året. Året etter, i 2017, steg omsetninge­n til nesten 2,6 millioner kroner.

Men Tone Larsen Brekke legger ikke skjul på at situasjone­n er økonomisk krevende.

– Vi har prøvd å få det til, og vi har lagt ned mye midler i driften og lokalet. Men inntjening­en er ikke god nok, sier Brekke.

Hun og datteren har investert en del penger i ventilasjo­n, elektrisit­et, røropplegg og utstyr.

- Hvor mye penger har dere tapt?

– Nei, det vil jeg ikke si, forteller hun.

– Mye hardt arbeid

Kafeen har 48 sitteplass­er inne og 23 sitteplass­er ute. Kafeen har hatt åtte ansatte.

– Hvordan har det vaert å drive kafeen?

– Det har vaert mye hardt arbeid, og det har vaert vanskelig å ha nok inntjening. Den tiden som kafeen er full, er ikke lang nok. Så det har vaert veldig vanskelig, sier Brekke.

Både hun og datteren er i gang med andre kafé- og kolonialpr­osjekter: Mor Tone på Gjeving Mathus. Hun bor i Lyngør i Tvedestran­d. Datteren Silje har flyttet til Oslo der hun driver kafeen Frøken Larsen.

I salgsannon­sen på Finn.no, annonseres det med at kafeen i Tollbodgat­en er godt etablert med godt omdømme, og samtidig har et utviklings­potensial. Det var ikke oppført noen fast pris.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN ?? NYE PROSJEKTER: Silje Larsen driver kafé i Oslo, mens Tone Larsen Brekke har kolonial i Gjeving. Nå har de stengt «Pigene på Torvet» i Arendal.
FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN NYE PROSJEKTER: Silje Larsen driver kafé i Oslo, mens Tone Larsen Brekke har kolonial i Gjeving. Nå har de stengt «Pigene på Torvet» i Arendal.
 ?? FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN ?? MOR OG DATTER: Silje Larsen og Tone Larsen Brekke åpnet kafeen sommeren 2016.
FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN MOR OG DATTER: Silje Larsen og Tone Larsen Brekke åpnet kafeen sommeren 2016.
 ?? FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN ?? TIL SALGS: I vår la Tone Larsen Brekke og Silje Larsen kafeen ut for salg. Ingen har overtatt den røde kafeen.
FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN TIL SALGS: I vår la Tone Larsen Brekke og Silje Larsen kafeen ut for salg. Ingen har overtatt den røde kafeen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway