Agderposten

Politimest­er varsler erstatning­skrav

Politimest­er Kirsten Lindeberg og ektemannen, advokat Sverre Grette, ble nektet å kjøpe toppleilig­heten i Murgården på Biodden i Grimstad. Nå har de for andre gang vunnet over utbygger Scott Nilsen og varsler erstatning­skrav.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Det er Faedreland­svennen som melder dette.

Ekteparet gikk til sak mot utbygger Scott Nilsen da de ikke fikk kjøpe toppleilig­heten i den gamle Murgården som Nilsen bygget opp igjen.

Vennskap tok slutt

I januar fortalte de i retten om et årelangt bekjentska­p som plutselig tok slutt da utbygger Scott Nilsen ville bygge opp igjen den gamle «Murgården» på Biodden i Grimstad og de ville sikre seg en av leilighete­ne.

Mens Scott Nilsen hevdet det aldri ble inngått noen avtale om kjøp av leilighet, hevder ekteparet Lindeberg/Grette at de hadde en slik avtale.

Ifølge ekteparet var avtalen om kjøpet av den attraktive toppleilig­heten bare en del av en større avtale som partene var blitt enige om.

Trengte mer plass

Da Scott Nilsen ville bygge opp murgården på nytt – og trengte mer plass, inngikk han en avtale med naboene Kirsten Lindeberg og Sverre Grette om å få bygge seg naermere inn på deres eiendom.

En del av avtalen var også at Scott Nilsen skulle få anlegge parkerings­plasser i fjellet under deres eiendom.

Nilsen ble i tingretten dømt til å betale erstatning på 66.886 kroner og 238.066 kroner i saksomkost­ninger.

Nilsen snudde

Før lagmannsre­ttens behandling snudde han og erkjenner nå at han ikke hadde rett til å bryte avtalen.

Grunnen til at han anket var fordi han mente paret ikke har lidd et økonomisk tap, og viste blant annet til tidligere kompensasj­on på 800.000 kroner.

Nå har lagmannsre­tten forkastet anken til Scott Nilsen, og mener Lindeberg og Grette har krav på erstatning for det avlyste kjøpet og de andre tapene de har lidd i saken, samt en andel av det utbygger har tjent som følge av avtalebrud­det.

Erstatning­skrav

Dersom dommen blir stående må Scott Nilsen punge ut rundt 70.000 kroner, pluss motpartens saksomkost­ninger fra begge rundene i retten, rundt 450.000 kroner.

Men parets advokat, Kai Knudsen i advokatfir­maet Wigemyr, sier til Faedreland­svennen at dersom lagmannsre­ttens dom blir rettskraft­ig, blir neste skritt å framsette krav om erstatning fordi utbygger bygget om den leilighete­n Lindeberg og Grette skulle ha til to leilighete­r.

Ingen av disse leilighete­ne er foreløpig solgt. Den største av leilighete­ne er til salgs for 6,5 millioner krone. Den andre ligger ikke ute i markedet. Avtalt pris for den opprinneli­ge ene leilighete­n var 7,5 millioner.

 ?? FOTO: ARNE INGEMAR EGGEN ?? VANT IGJEN: Politimest­er Kirsten Lindeberg og ektemannen Sverre Grette ble nektet å kjøpe en toppleilig­het. Nå har de vunnet nok en rettsrunde mot utbygger Scott Nilsen.
FOTO: ARNE INGEMAR EGGEN VANT IGJEN: Politimest­er Kirsten Lindeberg og ektemannen Sverre Grette ble nektet å kjøpe en toppleilig­het. Nå har de vunnet nok en rettsrunde mot utbygger Scott Nilsen.
 ?? FOTO: SØRMEGLERE­N ?? BYGGET OM: Murgården på Biodden i Grimstad måtte rives og er bygget opp igjen av Scott Nilsen.
FOTO: SØRMEGLERE­N BYGGET OM: Murgården på Biodden i Grimstad måtte rives og er bygget opp igjen av Scott Nilsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway