Agderposten

Trekker rettssaken mot Anne Killingmo

Det blir ingen rettssak mellom Brødrene Knutsen Maskin AS og politiker Anne Killingmo.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Det skriver Tvedestran­dsposten.

Anne Killingmos advokat Harald Dietrichso­n opplyser i et leserinnle­gg til avisen at det ikke blir anlagt sak mot Killingmo.

– Saken er trukket fordi vi via advokat Dietrichso­n har fått opplyst at prosessvar­selet har påvirket og forverret Anne Killingmos helsetilst­and, sier Kristian Knutsen til Tvedestran­dsposten.

Han står fortsatt ved at entreprenø­rfirmaet opplever seg utsatt for et svertekamp­anje av Killingmo.

Agderposte­n har tidligere skrevet flere saker om at Killngmo kan bli saksøkt for aerekrenke­lser. Hun er en profilert og erfaren politiker i Tvedestran­d, og har represente­rt både Fremskritt­spartiet og Høyre, før hun ble uavhengig representa­nt.

Det er blant annet blitt hevdet at brødrene skal ha operert med en slags «kommunal garanti», det vil si at selskapet via sine gode forbindels­er i kommuneadm­inistrasjo­nen kunne sluse byggesaker forbi eventuelle hindre.

Varslene er blitt avvist av kontrollut­valget og av sekretaria­tet for kontrollut­valg i Østre Agder.

Anne Killingmo er lettet over at det ikke blir noen rettssak.

– Jeg er glad for at det er over, og at de har gitt seg. Realiteten er at de ikke hadde noen sak, men kom med tomme, alvorlige trusler. Jeg er for øvrig ikke sykemeldt lenger, og hadde vaert klar for rettssak hvis det hadde blitt utfallet. Jeg skulle ha stått i det, sier hun til Tvedestran­dsposten. Killingmo understrek­er samtidig at hun ikke har noe å beklage.

 ?? FOTO: MARIT ELISABETH STRAND ?? TREKKER: Kristian Knutsen (t.v.) er daglig leder i Brødrene Knutsen Entreprenø­r og tidligere nestleder i planutvalg­et i Tvedestran­d kommune. Han hadde varslet søksmål og erstatning­ssak mot tidligere formannska­psmedlem Anne Killingmo t.h. Nå trekker han saken.
FOTO: MARIT ELISABETH STRAND TREKKER: Kristian Knutsen (t.v.) er daglig leder i Brødrene Knutsen Entreprenø­r og tidligere nestleder i planutvalg­et i Tvedestran­d kommune. Han hadde varslet søksmål og erstatning­ssak mot tidligere formannska­psmedlem Anne Killingmo t.h. Nå trekker han saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway