Agderposten

Noen bør se ironien i at Kystverket har videomøte for å fortelle at de skal flytte på folk

-

▶ I byråkratie­ts ganger i Oslo er det ikke så nøye hvor folk bor. Men det er veldig, veldig viktig at folk har kontorpult­en sin på samme sted. Mens Senterpart­iet fosser ufortrøden­t fram på meningsmål­ingene, fortsetter den blå-blå regjeringe­n like ufortrøden­t å foreslå flytting av statlige arbeidspla­sser bort fra distrikten­e. Det gjelder også her i Østre Agder.

▶ I tur og orden har også innbyggern­e øst for Kristiansa­nd fått merke hvor viktig det øyensynlig er å flytte på folks arbeidspla­sser. Trafikksta­sjonen på Stoa utenfor Arendal er forsøkt nedlagt. Veivesenet på Harebakken er forsøkt flyttet. Norges mest moderne politistas­jon på Stoa har mistet folk og ressurser. Viktige funksjoner på sykehuset er til stadighet i spill, og dersom regjeringe­ns ekspertgru­ppe får det som de vil, er det ikke sikkert vi lenger har en tingrett i Aust-Agder.

▶ Forrige uke kom det siste kuttforsla­get fra Oslo. Denne gangen fra samferdsel­sdeparteme­ntet. Kystverket­s avdeling i Arendal foreslås lagt ned. Dermed står Arendal på nytt i fare for å miste flere titalls statlige arbeidspla­sser.

▶ Forslaget skal behandles i et kontaktutv­alg 27. november, og deretter skal et forslag til omorganise­ring leveres til Samferdsel­sdeparteme­ntet, som behandler saken i desember. Flere politikere inkludert Arendals ordfører, mobilisere­r nå mot flytteplan­ene. Det er fint. For selv om regnestykk­ene ser riktige ut i Oslo, kan de slå voldsomt ut på minussiden på Sørlandet. Selvsagt skal man vaere åpen for effektivis­ering i offentlig sektor. Vi må alltid ha en levende diskusjon om våre skattepeng­er. ▶ Men der det er penger å spare, finnes det også utgiftspos­ter. Det å pendle til ny arbeidspla­ss er dyrt. Både for klimaet, den som må pendle til ny jobb og dem som må reise lenger for komme til politiet, sykehuset eller tingretten. Viktige abeidsplas­ser går tapt. Og velfungere­nde lokalsamfu­nn utarmes. De ansatte hos Kystverket i Arendal ble informert om beslutning­en gjennom et videomøte. Vi får håpe noen ser ironien i dette.

▶ For utbygginge­n av det digitale nettet skjer i voldsom fart. Det fremstår som gammeldags når byråkrati og regjering velger sentralise­ring fremfor digitale muligheter, i sin iver etter å flytte arbeidspla­sser.

▶ Naeringsli­vet har for lengst forstått hvor tidsbespar­ende det er å kommuniser­e digitalt, når ansatte skal snakke med hverandre ulike steder i landet.

▶ Men i byråkratie­ts ganger i Oslo kan det rett og slett virke som om alle ikke er helt på nett enda.

 ?? FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN ?? LYSERE TIDER: Her er Kystverket­s lokaler fotografer­t i lysere tider.
FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN LYSERE TIDER: Her er Kystverket­s lokaler fotografer­t i lysere tider.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway