Agderposten

Fortsetter i ØIF – hvis klubben vil

André Lindboe (31) er på utgående kontrakt med ØIF Arendal. Nå frir han til klubben.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Den tidligere VM-sølvvinner­en med Norges håndballan­dslag og klubbstjer­nen gjennom et tiår i hjemlig liga har et adventsøns­ke til arbeidsgiv­eren i Arendal.

– Jeg hadde håpet at vi skulle ha pratet sammen før jul, men vi får se. Jeg bruker ikke energi på det ennå. Jeg har forhandlet mange kontrakter i mai/juni før. Så lenge jeg fortsatt synes håndball er gøy, kroppen er fin og jeg føler jeg har noe å bidra med, så er jeg klar for å fortsette en stund til. Jeg skriver ny kontrakt hvis ØIF er interesser­t, lyder invitasjon­en fra 31-åringen.

Mulig svar over nyttår

ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic har ikke noe svar til Lindboe nå – og kanskje heller ikke til jul.

– Jeg kan i dag ikke love ny kontrakt. Vi må se hva vi trenger neste sesong, og hva som skjer med en spiller som Martin (Lindell), til eksempel. Jeg kan ikke si så mye ennå. Men etter kampen 18. desember vi skal sette oss ned og snakke med Lindboe og andre spillere på utgående kontrakter.

– Men kan du gi et ja eller nei til Lindboe allerede rundt 18. desember?

– Det hadde vaert «fair» for begge parter. Men i hans tilfelle, med skadehisto­rikken hans, så kan det vaere for tidlig. Kanskje februar må gå før vi vurderer. Jeg vet hva Lindboe står for, og det er opp til hver spiller og vise seg frem i trening og kamp. Det er bare å gripe sjansen med begge hender. Elverum-kampen kan vaere perfekt for ham hvis han får muligheten til å bidra, sier Kurtovic.

Lindboe ble kåret til Årets venstrekan­t i debutseson­gen i ØIF i 2018/2019.

I høst mistet han én måned av seriestart­en etter å ha operert bort brusk i begge knaer.

Vikaren Olaf Richter Hoffstad har imponert kraftig og vaert blant lagets beste spillere i sesongen til nå. Dermed har Lindboe vaert pent nødt til å fungere som andrevalg bak 20-åringen.

Det spiller også inn i totalvurde­ringen til Kurtovic når det gjelder å skreddersy stallen for neste sesong.

– Olaf har blomstret tidligere enn hva alle hadde håpet på. Han har tatt enorme steg. Spørsmålet er om at han skal vaere vårt førstevalg (neste sesong). Men vi har ikke helt bestemt hvordan vi skal angripe kantposisj­onene, sier Kurtovic.

– Ikke funnet rytmen

– Olaf har vist seg veldig stabil. Han holder et høyt internasjo­nalt nivå, så det er ingen tvil om at han vil få utenlandst­ilbud etterhvert. Jeg føler ikke jeg har noen jokerrolle. Jeg skal bare per dags dato inn og prestere når Olaf ikke presterer. Så langt har jeg ikke funnet helt rytmen. Det er viktig å prestere, men jeg vet når det er viktig å vaere god, påpeker Lindboe.

I eliteserie­n er det blitt beskjedne tre scoringer for Lindboe siden comebacket i midten av oktober.

– Føler du at du må bevise noe fremover med tanke på ny kontrakt?

– Nei. Jeg må selvfølgel­ig prestere, men det handler ikke kun om kontrakt. Marinko og ØIF vet om mine kvaliteter og hvilken CV jeg har, sier Lindboe som som har etablert seg i Arendal med ektefelle og to barn.

Lindboe kom fra kveldens motstander Elverum i fjor sommer. Nå blir det hans sjette duell mot eks-klubben.

– Den første og andre kampen var spesiell. Men nå er det en vanlig motstander, selv om det er kult å møte gamle lagkamerat­er. Det kan definitivt vaere like tøft å møte Elverum som Nantes. Elverum spiller Champions League, og vi må vaert aller beste for slå dem, mener Lindboe.

 ??  ?? NY STORKAMP: André Lindboe, her i duell med Kristian Rammel, møter sin forrige klubb Elverum i Sør Amfi kveld. Sist søndag spilte ØIF spilte 30-30 mot franske Nantes og tapte med ett målsammenl­agt i 3. kvalik-runde i EHF-cupen.
NY STORKAMP: André Lindboe, her i duell med Kristian Rammel, møter sin forrige klubb Elverum i Sør Amfi kveld. Sist søndag spilte ØIF spilte 30-30 mot franske Nantes og tapte med ett målsammenl­agt i 3. kvalik-runde i EHF-cupen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway