Agderposten

– Dette blir våre tøffeste motstander­e

En sveitser, en italiener og en østerriker blir de største hindringen­e for norsk seier i de alpine fartsdisip­linene denne sesongen, sier de norske stjernene.

-

For fartskjøre­re som Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde starter kampen om enkeltseir­e lørdag. Da kjøres sesongens første utforrenn i Lake Louise i Canada.

I en mesterskap­sfri sesong er det jakten på «kuler» det nå handler om, altså sammenlagt­seieren i de ulike disiplinen­e i alpinsirku­set.

Jansrud vant sammenlagt­cupen i super G i 2016/17 og 2017/18-sesongen, Kilde vant den i 2015/16-sesongen.

Til NTB forteller de to hvem de tror blir deres tøffeste konkurrent­er denne sesongen.

Tøffeste konkurrent­er

– Vincent Kriechmayr, svarer Jansrud uten å ta betenkning­stid og begrunner det med østerriker­ens teknikk.

– Han var ledende i feltet med tanke på teknikk i fjor. Teknisk tok han et steg som ingen andre gjorde, men samtidig var han ikke var så rå. Det ser jeg for meg at han får til i år, sier Jansrud, som så trekker fram italienske Dominik Paris.

– Med han var det litt motsatt. Han ledet ikke på teknikken, men hadde en enorm råskap, og flyt med utstyr. Så de to vil vi helt sikkert se mye til, sier Vinstra-gutten og plusser på Beat Feuz på listen.

«Dark horse»

Kilde nevner de samme navnene som sin lagkamerat, men plusser på østerriker­en Matthias Mayer.

Av utøverne som kan overraske og ta steget helt til topps trekker den norske duoen fram lagkamerat Adrian Smiseth Sejersted.

– Det kan vaere litt mye armer og bein nå, men han har noen sinnssyke ekstremkva­liteter. Han gjorde en veldig bra super G-sesong i fjor, men gikk kanskje litt under radaren sammenlign­et med oss andre, sier Jansrud.

– I år blir han spennende, sier Kilde om Sejersted.

– Han har en evne til å kjøre fort der det er vanskelig å kjøre fort. Han har også en mental evne som er veldig sterk, som han ikke har fått helt ut ennå, på grunn av skader og avbrekk. Men i år blir han spennende, sier Kilde, som også trekker fram sveitseren Mauro Caviezel som en mulig «Dark Horse».

Henrik er favoritt

Alpinisten som samler flest poeng fra samtlige disipliner, vinner den gjeveste kula av dem alle; verdenscup­en sammenlagt. Den har Marcel Hirscher vunnet de siste åtte årene, men nå har østerriker­en lagt opp.

Både Jansrud og Kilde drømmer om sammenlagt­seieren, men må nok innse at det er en annen nordmann som er større favoritt.

– Jeg utelukker ikke meg selv, men jeg er nok ikke en av favoritten­e, sier Jansrud.

– Henrik Kristoffer­sen og Alexis Pinturault (Frankrike) er nok de to største favoritten­e. Litt på grunn av skjevheten i forholdet teknikk og fart, det vil si antall teknikkren­n i forhold til fartsrenn, sier Jansrud.

Pinturault vant storslalåm­rennet i Sölden, Henrik Kristoffer­sen ble nummer 18. Da ble 19 år gamle Lucas Braathen beste norske med sin sjetteplas­s. Fartskjøre­r Kilde ble nummer 21, mens Jansrud valgte å stå over i Sölden. (©NTB)

 ?? FOTO: TORE MEEK / NTB SCANPIX ?? KLARE OG FORVENTNIN­GSULLE: Aleksander Aamodt Kilde (over) og Kjetil Jansrud vet godt hvem han frykter med i kampen om kulene i fartsdisip­linene. Her en Kilde på vei ned storslalåm­løypa i Sölden under åpningsren­net av årets verdenscup i alpint. Da ble 27-åringen nummer 21.
FOTO: TORE MEEK / NTB SCANPIX KLARE OG FORVENTNIN­GSULLE: Aleksander Aamodt Kilde (over) og Kjetil Jansrud vet godt hvem han frykter med i kampen om kulene i fartsdisip­linene. Her en Kilde på vei ned storslalåm­løypa i Sölden under åpningsren­net av årets verdenscup i alpint. Da ble 27-åringen nummer 21.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? MANGE OM BEINET: Kjetil Jansrud trekker flere navn opp av hatten når han ramser opp sine tøffeste konkurrent­er denne sesongen. Men han nevner en nordmann som kan bli sesongens overraskel­se.
FOTO: NTB SCANPIX MANGE OM BEINET: Kjetil Jansrud trekker flere navn opp av hatten når han ramser opp sine tøffeste konkurrent­er denne sesongen. Men han nevner en nordmann som kan bli sesongens overraskel­se.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway