Agderposten

Doblet omsetninge­n og myser mot Oslo

Grimstad-bryggeriet økte omsetninge­n med nesten 1 million fra 2017 til 2018. Nå satser de på samarbeid med lokal gründer bak Oslo Street Food.

- Marie N. Kalvehagen

Homborsund bryggeri med Pål Tegnander fra Homborsund og Alf Olav Øye i spissen, er fornøyd med å øke i en tid der pilene peker nedover for mikrobrygg­erier.

Homborsund bryggeri lanserte sin første øl i 2017, og økte inntektene fra 1 million i 2017 til 1,9 millioner i 2018.

– Nå mangler vi ennå den siste måneden, men vi ligger an til å øke litt mer fra i fjor til i år, sier daglig leder Alf Olav Øye til Agderposte­n.

Grimstad-gründer i Oslo

Nå satser bryggeriet på samarbeid om en ny øl med Christian Grosvold Witt, medeier av en av hovedstade­ns hippeste matkonsept­er, Oslo Street Food.

Den nye ølen får navnet Witt Wit, etter Christian Grosvold Witt, og er en belgisk hveteøl med korianderf­rø, bitre appelsinsk­all og en variant av den norske tradisjons­gjaeren kveik.

– Vi merker stor etterspørs­el etter hveteøl fra våre kunder, og derfor er det fint at vi nå kan tilby dette, og saerlig med en variant med norsk tradisjons­gjaer, sier Øye.

Grosvold Witt har selv hatt store deler av oppveksten sin nettopp i Homborsund, og synes derfor det er ekstra stas å kunne samarbeide med et bryggeri hjemmefra.

– Vi ser fram til å kunne tilby gjestene et øl vi har fått vaere med å bestemme på, sier Christian Grosvold Witt.

Satser i Grimstad og Oslo

Øye forteller at Homborsund bryggeris satsingsom­råder hovedsakel­ig består av Sørlandet og Oslo.

– I tillegg satser vi på salg til vinmonopol­ene nasjonalt, sier han.

Selv om bunnlinjen endte med røde tall for Homborsund bryggeri i fjor, med omkring 200 000 kroner i minus, håper eierne å ekspandere ytterliger­e.

– Vi er fortsatt en liten bedrift, og derfor er det enklere for oss å vokse. Vi klarer å øke i et marked som går nedover, og det er vi fornøyd med, sier Øye.

 ??  ??
 ?? FOTO: LINDA ASKELAND ?? NYTT SAMARBEID: Det lokale Grimstad-bryggeriet Homborsund bryggeri med NRK-reporter Pål Tegnander (t.v.) fra Homborsund og Alf Olav Øye i spissen, er fornøyd med å øke i en tid der pilene peker nedover for mikrobrygg­erier.
FOTO: LINDA ASKELAND NYTT SAMARBEID: Det lokale Grimstad-bryggeriet Homborsund bryggeri med NRK-reporter Pål Tegnander (t.v.) fra Homborsund og Alf Olav Øye i spissen, er fornøyd med å øke i en tid der pilene peker nedover for mikrobrygg­erier.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? NYTT SAMARBEID: Grimstadma­nnen Christian Grosvold Witt står bak et av hovedstade­ns hippe matkonsept­er, Oslo Street Food. Nå får han øl oppkalt etter seg.
FOTO: PRIVAT NYTT SAMARBEID: Grimstadma­nnen Christian Grosvold Witt står bak et av hovedstade­ns hippe matkonsept­er, Oslo Street Food. Nå får han øl oppkalt etter seg.
 ??  ?? NYTT SAMARBEID: Homborsund bryggeri vil skape en ny øl i samarbeid med gründeren bak Oslo Street Food, og kalle det opp etter ham.
NYTT SAMARBEID: Homborsund bryggeri vil skape en ny øl i samarbeid med gründeren bak Oslo Street Food, og kalle det opp etter ham.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway