Agderposten

KRONPRINSB­ESØKET

Blomsterpi­ken Dina (5) tok imot kronprinse­n på Vegårshei stasjon. På gårdsbesøk møtte han lama. I Arendal ble han sjarmert av jenteskate­re.

- ▶ Irene Hegge Guttormsen, Liv Ekeberg og Elisabeth Grosvold (foto)

▶ – Det er utrolig fint å se hvordan lokale ildsjeler står på. Det sa kronprins Haakon etter å ha besøkt Vegårshei, Austre Moland og Arendal på FNs frivilligd­ag.

Ett av hans mange møter var med fem år gamle Dina Lia Lindal.

De unge jenteskate­rne trener en gang i uken. Torsdag laget de show for kronprins Haakon i forbindels­e med hans besøk knyttet til FNs internasjo­nale dag for frivillig arbeid.

– Kan vi ta et gruppebild­e, spurte skatene etterpå – og bilde ble det. Stor stas.

Tidligere på dagen var han både på Vegårshei og på gårdsbesøk i Austre Moland.

Driver dugnad

Før han forlot fylket, spurte Agderposte­n ham hva kronprinsf­amilien gjør på dugnadsfro­nten.

– Jo, vi engasjerer oss i mye forskjelli­g. Vi har selvfølgel­ig vaert med barna i barnehage og på skolen. Også er vi jo engasjert i frivillig arbeid – ulike organisasj­oner. Vi prøver å gjøre vår del. Utrolig fint slik som i dag – se hvor mange ildsjeler som står på, svarer han.

– Hva husker kronprinse­n best fra i dag?

– Det er møtet med de menneskene som er helt i kjernen av arbeidet – som bidrar så utrolig mye. Frivillig arbeid gjør at man får større trivsel de stedene man bor og kanskje også en stolthet for hjemstedet sitt. det at man gjør ting sammen. Det er helt utrolig viktig for å få realisert de forskjelli­ge prosjekten­e og for å bygge et godt lokalmiljø der man er.

- På Vegårshei er det jo idrett, skyting, ski og ungdomsakt­iviteter. Så var vi jo på Inn på tunet-gården der de jobber med ungdom og dyr, – det tror jeg et ligger mye livskvalit­et i – det å jobbe med dyr.

- I Arendal gjøres det også mye fint arbeid – vi var jo hos Skattkamme­ret og det er jo viktig å ha mulighet til å låne utstyr slik at fritidsakt­iviteter kan gjøres på en så enkel måte som mulig, svarer kronprins Haakon som også fremhevet sitt møte med lama og hester.

– På en måte er jeg prins

Hans Kongelige Høyhet kron

prins Haakon satt seg rett ned på huk og slo av en prat med barn fra to naerliggen­de barnehager da han steg ut av den svarte Mercedesen på gårdstunet til Søstrene Kjevik i Austre Moland klokken 13 torsdag: – Heter du Finn?

– Jeg heter Haakon, jeg.

– Er du prins?

– På en måte er jeg prins! Kronprinse­n vinket til barnehageb­arna og hilste på søstrene Caroline og Terese Kjevik, ordfører Robert C. Nordli og styreleder i 4H Norge, Siri Myhre. Sistnevnte har han nok møtt før, som organisasj­onens høye beskytter.

Så ble han ledet rundt på gården, inn i stallen der han fikk laere om hestene og lamaene, videre til grisefjøse­t og ut i friluft der han ble servert spesialpøl­ser, selvsagt grillet på bålpanne slik det sømmer seg 4H.

Ikke minst fikk han snakke mye med 4H-barn og ungdommer som villig vekk fortalte om hvilke aktivitete­r de holder på med – dette var blant annet samt Lena (11), Leannah (9) og Julie Tomina (9) hos dyrene og som 4H-prosjektet sitt. i gårdsbutik­ken.

Lunsj med elever

Før dette besøket, startet kronprinse­n dagen på Vegårshei. Barna i Dyrebo gårdsbarne­hage og blomsterpi­ke Dina Lia Lindal (5) tok imot.

Ordfører Kjetil Torp og daglig leder for frivilligs­entralen, Aud Vegerstøl, presentert­e ham for mange frivillige på Vegårshei.

Tiendeklas­singene som stadig møtes på Fjellheim til lunsj, fikk en ekstra gjest denne dagen – kronprinse­n elevrådsle­der Indiana Dehli Espeland som borddame.

Han besøkte også kjelleren for å se på skytebanen.

Der informerte Magne Ingolf Madsen om skytterlag­et og banen, mens Torjus Vegerstøl (11), Olav Vegerstøl (8) og Vegard Seterkleiv Loftstad (11) viste fram selve banen.

Etterpå var det rusletur bort til idrettshus­et som bygges. En av dem som fikk hilse på gjesten, var den eritreiske flyktninge­n Yowhanes som vil ta fagbrev som tømrer.

Arendalsbe­søket

Med politi på flere gatehjørne­t, ankom kronprinsf­ølget Arendal. De steg fort ut av svarte biler og skred stillferdi­g inn på Kirkens bymisjons «lånestasjo­n» Skattkamme­ret. Der tok Anne Marit Haslund og Merete Haslund vel imot.

Magnus Kvammen (12), Ailo Sebastian Løvlind (11) og Linda

Hornstuen fortalte om utstyr man kan låne gratis her, mens Linda Saetra og flere fortalte om fritidskor­tet som Arendal er pilotkommu­ne for.

Etter en rusletur i byen, møtte han nevnte jenteskate­re som han viste begeistrin­g for – og motsatt

Les mer om hele dagen og se massevis av bilder samt en filmsnutt, på agderposte­n.no.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ??
FOTO: ELISABETH GROSVOLD
 ??  ?? HALLO: Kronprinse­n tok high five med alle jenteskate­rne på kanalpasse­n i Arendal.
HALLO: Kronprinse­n tok high five med alle jenteskate­rne på kanalpasse­n i Arendal.
 ??  ?? PYNTETSEG: Siv Anita Olsen og Mathea Knutsen fortalte kronprinse­n om 4H-prosjektet sitt.
PYNTETSEG: Siv Anita Olsen og Mathea Knutsen fortalte kronprinse­n om 4H-prosjektet sitt.
 ??  ?? VELKOMST: Dina Lia Lindal (5) og Dyrebo gårdsbarne­hage tok imot kronprins Haakon på Vegårshei stasjon klokken halv tolv.
VELKOMST: Dina Lia Lindal (5) og Dyrebo gårdsbarne­hage tok imot kronprins Haakon på Vegårshei stasjon klokken halv tolv.
 ??  ?? FOLKSOMT: Mange stoppet da de fikk se hvem pressen flokket seg rundt på Kanalplass­en. Her har kronprins Haakon takket
FOLKSOMT: Mange stoppet da de fikk se hvem pressen flokket seg rundt på Kanalplass­en. Her har kronprins Haakon takket
 ??  ?? MAT: Bålkos med 4H-prat hos Søstrene Kjevik.
MAT: Bålkos med 4H-prat hos Søstrene Kjevik.
 ??  ?? ja til å bli med på gruppebild­e med jenteskate­rne.
ja til å bli med på gruppebild­e med jenteskate­rne.
 ??  ?? FORTALTE: Frivillig Linda Hornstuen fortalte om skiutstyr som lånes ut på Skattkamme­ret.
FORTALTE: Frivillig Linda Hornstuen fortalte om skiutstyr som lånes ut på Skattkamme­ret.
 ??  ?? UNGE SKYTTERE: Torjus Vegerstøl (11), Olav Vegerstøl (8) og Vegard Seterkleiv Loftstad (11) viste fram skytebanen.
UNGE SKYTTERE: Torjus Vegerstøl (11), Olav Vegerstøl (8) og Vegard Seterkleiv Loftstad (11) viste fram skytebanen.
 ??  ?? DYREHILSEN: Kronprinse­n syntes de var stas å møte lama på Inn på tunet-gården hos Søstrene Kjevik.
DYREHILSEN: Kronprinse­n syntes de var stas å møte lama på Inn på tunet-gården hos Søstrene Kjevik.
 ??  ?? NAERKONTAK­T: Kronprinse­n kommer med muntre kommentare­r og små spørsmål.
NAERKONTAK­T: Kronprinse­n kommer med muntre kommentare­r og små spørsmål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway