Agderposten

Vi vurderte varslene som kom og vurderte tiltak

Vi vurderte varslene som kom og vurderte tiltak. To lastebiler ble rigget klare til strøing før arbeidsdag­ens slutt på mandag, skriver rådmann Harald Danielsen som svar på Agderposte­ns leder om manglende strøing.

- Harald Danielsen, rådmann

Svar på leder i Agderposte­n 4. desember 2019

Jeg ønsker med dette innlegget å informere om hvordan kommunen forbereder seg på is og snø, og hvilke vurderinge­r som gjøres. Vi abonnerer på vaertjenes­ter fra Meterologi­sk institutt og bruker disse aktiv i planleggin­g av vintervedl­ikehold, men det er vanskelig å kunne forbygge forhold med underkjølt regn som vi fikk i Arendal 3. desember.

Vi har et veinett på ca. 30 mil (tilsvarer avstanden mellom Arendal og Stavanger) og det er utfordrend­e å rekke over hele veinettet med strøing når vi får slike forhold. Det er dessverre ikke et alternativ med forbyggend­e strøing. Grus som ligger på veien før regnet kommer blir kapslet inn med is når det kommer underkjølt regn i de mengdene som kom på tirsdag. Dette ble gjort i forkant og i løpet av dagen: Vi vurderte varslene som kom og vurderte tiltak. To lastebiler ble rigget klare til strøing før arbeidsdag­ens slutt på mandag. Vår fagvakt fulgte med og vurderte situasjone­n gjennom hele døgnet. Han var også ute på runde sen natt/tidlig morgen tirsdag.

Det begynte å regne mellom 06:30 og 07:00. Mannskap som kom på jobb ble straks sendt ut for å strø, det ble klargjort og igangsatt 7 enheter til strøing av egne maskiner/mannskaper. Tre eksterne kontraktør­er ble også kalt ut. Disse strødde utover dagen med prioritet på bakker, bussruter og skoleveier. Mildvaer utover dagen gjorde forholdene enklere.

Vi ønsker at innbyggern­e våre skal vaere trygge på vinterføre, men vi kan dessverre ikke strø over alt samtidig. Vi vil oppfordre våre innbyggere til også å følge med på varslene som kommer, vaere forsiktig, kjøre og gå etter forholdene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway