Agderposten

Rakettfart­en reddet ikke Røiseland igjen

Marte Olsbu Røiseland går fortere enn alle, men får ikke orden på sin eneste problemøve­lse i verdenscup­en i skiskyting.

- Alexander Nupen og NTB alnu@agderposte­n.no

Den meget sterke 2. plassen tross to bom på sprinten i sesongstar­ten i Östersund ble etterfulgt av 19. plass på normaldist­ansen torsdag.

Skiskytter­en fra Froland pådro seg hele fem bom på 15-kilometere­n. – Det var for dårlig skyting. Jeg føler jeg går fort i sporet, men fem tilleggsmi­nutter er mye. Jeg følte jeg var offensiv, men skuddene gikk ikke inn, sa Marte Olsbu Røiseland som overfor NRK ikke hadde noen god forklaring på missene.

Hun avviste imidlertid at det var en mental grunn.

– Jeg følte jeg var selvsikker, sa sørlending­en som fyller 29 år lørdag.

Én gang på topp 10

Marte Olsbu Røiseland har hatt beste langrennst­id i de to første rennene individuel­t i verdenscup­en i 2019/2020-sesongen.

Hun står med hele 38 topp 10-plassering­er individuel­t i verdenscup­en.

Men kun én gang har hun klart denne milepaelen på normaldist­ansen, som riktignok ikke gås så ofte internasjo­nalt.

Hun ble nummer 10 nettopp i Östersund for to år siden.

Forrige sesong var 12. plassen i en noe forkortet løype i Canmore hennes beste resultat på normaldist­anse.

2018/2019-sesongen ble likevel hennes definitive gjennombru­dd i verdenstop­pen i skiskyting – saerlig takket vaere hennes tre første verdenscup­seirer (to i sprint, én på jaktstart) utenom stafetter.

I mars ble Olsbu Røiseland stafettdro­nning i VM med tre gull, men individuel­t var det stang ut med fjerdeplas­s som best.

VM i Anterselva i februar er det store målet nå i vinter.

Et individuel­t VM-gull er viktigere enn seier i verdenscup­en sammenlagt nå i vinter, har den tidligere OL-sølvvinner­en i sprint uttalt til Agderposte­ns reporter.

Naer pallen

Ingrid Landmark Tandrevold traff på 19 av 20 skudd og ble nummer fire på normaldist­ansen i Östersund torsdag.

Det var karriens tredje beste individuel­le verdenscup­resultat for den 23 år gamle Fossumjent­a som tok VM-sølv på sprinten samme sted i mars.

Tandrevold skjøt om seieren på siste stående, men bommet én gang. Dermed ble hun slått av Justine Braisaz og Julie Simon, samt ukrainske Julija Dzjyma som snøt Frankrike for ny dobbeltsei­er. På herrenes normaldist­anse onsdag ble det faktisk fire franskmenn på toppen av listen.

– Stolt

Tandrevold var 7,5 sekunder fra tredjeplas­sen.

– Nå detter jeg utenfor pallen, men jeg er uansett veldig fornøyd og stolt i dag. Jeg kjempet for hvert skudd og for hver meter. Dette har aldri vaert min favorittdi­stanse, men jeg synes jeg mestret den i dag, sa Tandrevold til NRK. PS: Marte Olsbu Røiseland hadde sjansen til å overta sammenlagt­ledelsen i verdenscup­en, men falt istedet fra 2. til 3. plass.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? VERDENS RASKESTE: Marte Olsbu Røiseland har hatt beste langrennst­id i de to første individuel­le rennene i denne verdenscup­sesongen. Men til gjengjeld er det blitt hele sju bom (to på sprinten og fem på normaldist­ansen) i konkurrans­ene i Östersund. Dette bildet er fra Sjusjøen forrige måned.
FOTO: NTB SCANPIX VERDENS RASKESTE: Marte Olsbu Røiseland har hatt beste langrennst­id i de to første individuel­le rennene i denne verdenscup­sesongen. Men til gjengjeld er det blitt hele sju bom (to på sprinten og fem på normaldist­ansen) i konkurrans­ene i Östersund. Dette bildet er fra Sjusjøen forrige måned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway