Agderposten

Fant plastbiter i fisk fra populaer matkasse

– Vi fikk plutselig en skikkelig vond smak i munnen, forteller samboerne fra Grimstad.

- Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

Etter en travel dag skulle Marianne Grevstad Larsen og samboeren Roy Smit sette seg ved bordet og spise en middag onsdag.

På menyen sto en «Panert torsk», levert på døren av den populaere matkassen «Godt levert».

Litt ut i første porsjon oppdaget Grevstad Larsen noe hun først trodde var fiskebein.

– Jeg fikk plutselig en skikkelig vond smak i munnen og skjønte fort at jeg tygget på plast. Det virker i tillegg som det var ganske gammel plast, så matlysten forsvant fort, sier hun.

– Ikke kast søppel i vannet

Det var ikke bare én plastbit, men flere i fisken samboerne fikk. Opplevelse­n ble en vekker for samboerpar­et.

– Man hører jo om hvor mye plast det er i havet, men når man opplever noe slikt selv innser man det i større grad. Det er så viktig at folk ikke hiver fra seg søppel, og spesielt ikke i havet, sier Grevstad Larsen.

Ifølge Verdens naturfond (WWF) havner det om lag 8 millioner tonn plast i havet hvert år. Forsøpling­en er en stor trussel mot alt av dyreliv i havet.

Sendt klage

Samboerne fra Grimstad har nå sendt klage til Godt levert.

– Vi skjønner at ikke Godt levert kan kutte opp og sjekke alle fiskene de leverer fra seg. Men vi mener likevel det er viktig å si ifra. Da kan de i alle fall gi en tilbakemel­ding til leverandør­ene. Det her var jo ganske ekkelt, sier Grevstad Larsen.

Grevstad Larsen forteller at Godt levert har vaert svaert imøtekomme­nde etter henvendels­en.

– Jeg ble ringt av flere i Godt levert med en beklagelse, og fått igjen pengene for matkassen. Jeg er imponert over hvor godt de håndterte det, sier hun.

Agderposte­n har forsøkt å komme i kontakt med Godt levert, uten å lykkes.

– Ikke i tvil

Leverandør­en av fisken er First Seafood fra Oslo. Andreas Sundnes, daglig leder i First Seafood, beklager også hendelsen, men mener man ikke kan utelukke at plasten er bein.

– Vi produserer et par millioner skåler med fisk i året, og dette har ikke vaert et problem for oss tidligere. Vi kan ikke utelukke at det er plast, men det har vaert en episode der en kunde trodde det var plast, så var det et bein, sier Sundnes.

Sundnes opplyser at han gjerne kunne ta turen fra Oslo til Sørlandet for en sjekk, men det passet imidlertid ikke på det davaerende tidspunkte­t for samboerne fra Grimstad.

– Det er jo hyggelig av han. Det passer ikke nå, men jeg kan godt sende han plastbiten­e i posten. Men verken jeg eller min samboer har noen tvil; det var plast. Vi har i tillegg begge fisket en del, og vet godt hvordan bein ser ut, sier Grevstad Larsen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FANT PLAST:
Marianne Grevstad Larsen og Roy Smit fant flere plastbiter i maten sin.
FOTO: PRIVAT FANT PLAST: Marianne Grevstad Larsen og Roy Smit fant flere plastbiter i maten sin.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway