Agderposten

Kristian (5) fikk armen sugd fast i boblebad

– Noe slikt skulle vaert umulig, sier en sjokkert Mari Oterkiil etter at hennes 5-årige sønn fikk armen sugd fast i Skien fritidspar­ks boblebad og kunne druknet.

- Pål Egil Tornholm, Varden redaksjone­n@agderposte­n.no

Den dramatiske hendelsen skjedde ved 17.30-tiden tirsdag, i et boblebad som manglet deksel foran et utsug. Gutten skal ha blitt sittende fast med hodet under vann og kjempet for å komme seg opp. To etterforsk­ere fra politiet undersøkte badet torsdag formiddag, etter at 5-åringens far anmeldte fritidspar­ken etter ulykken, skriver Varden.

– Burde vaert stengt

Mari Oterkiil selv reagerte med vantro da hun i ettertid fikk høre at den manglende risten foran utsuget skulle vaert satt på plass dagen før ulykken skjedde. Denne opplysning­en får Varden bekreftet fra ledelsen ved Skien fritidspar­k, som beklager det som har skjedd.

– Hvis man visste at boblebadet ikke var helt i orden, burde det jo vaert stengt av, påpeker 24-åringen, som onsdag kveld la ut bilder av sønnens ildrøde og hovne arm på Facebook med en beskrivels­e av hendelsesf­orløpet.

Selv om hun er kritisk til fritidspar­kens håndtering, understrek­er hun at innlegget hennes ikke er ment som en advarsel mot å besøke badet. Hun ønsker bare å minne om at man alltid må vaere årvåken i badeanlegg­et.

Kommet til hektene

– Jeg klarte å komme løs sjøl, forteller Kristian liggende på gulvet på Kjørbekk, mindre enn to døgn etter ulykken. Venstre underarm er fortsatt øm og sår, men ikke på langt naer så rød og hoven som rett etter ulykken. Men armen gjør fortsatt «vondt av seg sjøl».

– Synet av armen hans i boblebadet var forferdeli­g ekkelt. Jeg hadde øynene på ham bare sekunder i forveien. Helt ufattelig det som skjedde, sier Oterkiil til Varden.

Hun hadde vaert i Skien fritidspar­k i flere timer sammen med ei venninne, som også hadde med en sønn. Da alle var ferdig med å spise, fikk guttene lov til å dyppe seg i det varme boblebadet en siste gang, mens Oterkiil ryddet bordet og venninnen holdt øye med barna på avstand. Det befant seg da to menn med barn i det samme boblebadet.

Fryktelig sjokk

Med hendene fulle av håndklaer gikk 24-åringen mot boblebadet, antakelig med blikket i gulvet, da hun plutselig hørte sønnen gråte.

– Jeg fikk fryktelig sjokk. Jeg hadde jo sett ham i boblebadet 20 sekunder tidligere. Nå sto han der med en sjokkrød arm, hele underarmen var kjempehove­n og med blodansaml­inger. Det må ha vaert en utrolig kraft i det suget, grøsser Mari Oterkiil. I ettertid har hun blitt fortalt at også et av de andre barna i boblebadet, yngre enn Kristian, ble skadet omtrent samtidig av utsuget.

Tilbudt gratis feiring

Til mamma har Kristian fortalt at han dykket og hodet hans var under vann da armen ble sugd fast. Han skal ha veivet med den andre armen og blåst luftbobler for å få hjelp.

– Han kunne ha druknet hvis han ikke hadde kommet seg løs. Heldigvis er han vant til å ha ansiktet under vann og god til å holde pusten. Han fikk nok ikke panikk, fastslår moren.

Fritidspar­ken beklager

Daglig leder Jens Petter Aas i Skien fritidspar­k vedgår at det har skjedd en rutinesvik­t fra fritidspar­kens side.

– Vi har dessverre hatt en alvorlig hendelse, som heldigvis endte bra, i boblebadet i badeanlegg­et vårt. Vi beklager hendelsen og gjør interne undersøkel­ser for å bedre våre rutiner. Dette skal vi ha kontroll på, sier Aas.

Han forteller at utsuget 5-åringen ble sittende fast i, manglet en rist i form av et plastdekse­l. Et nytt deksel skulle vaert montert mandag, dagen før hendelsen inntraff.

– Det har skjedd en rutinesvik­t i prosedyren­e fra vår side, understrek­er Jens P. Aas.

 ?? FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ?? BADEULYKKE I TELEMARK: Armen til Kristian (5) er fortsatt rød og sår etter skrekkoppl­evelsen i fritidspar­ken. Mamma Mari Oterkiil (24) sier det kunne gått så mye verre.
FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM BADEULYKKE I TELEMARK: Armen til Kristian (5) er fortsatt rød og sår etter skrekkoppl­evelsen i fritidspar­ken. Mamma Mari Oterkiil (24) sier det kunne gått så mye verre.
 ??  ?? HER SKJEDDE DET: Boblebadet i Skien fritidspar­k hvor 5-åringen ble sugd fast fordi det manglet rist over et utsug.
HER SKJEDDE DET: Boblebadet i Skien fritidspar­k hvor 5-åringen ble sugd fast fordi det manglet rist over et utsug.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway