Agderposten

Leverte varene i landslagsd­ebuten

Ylldren Ibrahimaj fikk landslagsd­ebuten for Kosovo med nummer 10 på ryggen. Kampen endte 1-0 til Sverige.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Den unge fotballspi­lleren fra Arendal startet for sitt andre hjemland da Balkan-nasjonen møtte et Sveriges b-landslag i på Doha Stadium i oljestaten Qatar.

Langhelg i Qatar

Ibrahimaj leverte så absolutt varene, og la grunnlaget for en mulig videre landslagsk­arriere når også de beste spillerne skal tas ut. Han startet i 10er-rollen i en 4-2-3-1-formasjon.

Troppen til samlingen i Qatar bestod nemlig stort sett av spiller utenfor sesong. Med andre ord var det ingen med fra de største ligaene i Europa.

– Det å debuterte for hjemlandet mitt var en drøm som gikk i oppfyllels­e, sier Ibrahimaj til Agderposte­n etter oppgjøret.

Brøndby-spiller Simon Hedlund ble matchvinne­r med sin scoring etter 75 minutter.

Også nordmennen­e Elbasan Rashani, Flamur Kastrati og Herolind Shala var med i troppen. De har alle valgt å spille for Kosovo, som er deres opprinneli­ge hjemland.

Byttet alle i pausen

Kosovo valgte å bruke flest mulig spillere i treningska­mpen, og Ibrahimaj ble dermed tatt av i pausen.

– Oppholdet her nede har vaert veldig bra. Vi har vaert på et bra hotell og trent på noen utrolig fine gressbaner. Nå er det tilbake til

Stavanger for å starte sesongoppk­jøringen med Viking, melder han.

Ibrahimaj, som har gått gradene i Grane, har hatt et fantastisk fotballår, og ble i desember cupmester med Viking. Han leverte også nest flest målgivende pasninger av samtlige spillere i eliteserie­n.

24-åringen har vaert på landslagss­amling tidligere, men da ble en eventuell debut stoppet av dokumenttr­øbbel. Ibrahimaj var rett og sett ikke spillebere­ttiget.

 ??  ??
 ?? FOTO: KOSOVO FOOTBALL FEDERATION ?? NUMMER 10: Ylldren Ibrahimaj (nummer fire foran fra vesntre) startet i landslagsd­ebuten. Kampen endte 1-0 til Sverige.
FOTO: KOSOVO FOOTBALL FEDERATION NUMMER 10: Ylldren Ibrahimaj (nummer fire foran fra vesntre) startet i landslagsd­ebuten. Kampen endte 1-0 til Sverige.
 ?? FOTO: KOSOVO FOOTBALL FEDERATION ?? KAN DEBUTERE: Ylldren Ibrahimaj (i blått helt foran) fra Arendal er på plass i Qatar sammen med Kosovos landslag.
FOTO: KOSOVO FOOTBALL FEDERATION KAN DEBUTERE: Ylldren Ibrahimaj (i blått helt foran) fra Arendal er på plass i Qatar sammen med Kosovos landslag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway