Agderposten

Gir seg etter mer enn 30 år, hun tar over

Regiondire­ktør Harald Andreassen hadde mandag sin siste arbeidsdag etter 32 år i Kystverket. Begge parter går nå nye og spennende tider i møte.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

– Nå blir det hus, hage og barnebarn. Det passet å gi seg nå, sier Andreassen med et stort smil til Agderposte­n.

Vemodig, men riktig

32 og åtte måneder er gått siden 69-åringen startet som vikar som nautisk konsulent på arbeidspla­ssen han nå forlater. I snaut fire år har han vaert regiondire­ktør.

Den siste dagen ble en rørende seanse med en rekke taler, kakespisin­g og besøk fra tidligere ansatte og personer fra andre regionkont­orer.

– Det er vemodig og trist å ha siste arbeidsdag, men også godt. Det var en overvelden­de avslutning, og jeg tror aldri vi har vaert så mange til lunsj noen gang, sier han.

– AErlig, men rettferdig

Av sine ansatte beskrives han som en inkluderen­de sjef som har ivaretatt personene rundt seg på en god måte.

– Jeg har vaert en aerlig, men rettferdig sjef – og latt de ansatte gjøre jobben sin uten at jeg har blandet meg for mye. Det kalles vel frihet under ansvar. Jeg har vaert snill, men ikke for snill, sier Andreassen. – Er du fornøyd med det du har fått utrettet som sjef?

– Det vil jeg si at jeg er. Jeg har vaert med på mye og det har vaert stor utvikling i Kystverket mens jeg har jobbet her, sier Andreassen, som sier han har stortrivde­s på arbeidspla­ssen.

– Hvis ikke hadde jeg neppe vaert her så lenge. Jeg har hatt flere tilbud som jeg har takket nei til, sier han.

Kvinne tar over

Seniorrådg­iver Katrine Solheim Aas konstituer­es som regiondire­ktør nå som Andreassen forlater bygget i Barbu for siste gang som ansatt.

– Harald har vaert en real og grei sjef. En veldig ryddig person. Det var noen vemodige taler og han blir savnet, sier hun.

Selv om hun nå er konstituer­t som regiondire­ktør er det usikkert hva som skjer med stillingen på sikt. I 2019 ble det iverksatt en gjennomgan­g av Kystverket­s organiseri­ng, og 1. februar skal direktør Eirik Vik Arset levere sin innstillin­g til samferdsel­sdeparteme­ntet.

– Det ligger vel litt i kortene at stillingen som regiondire­ktør forsvinner, men det vil trolig bli en ny type lederstill­ing her og da vil det komme en utlysning, sier Solheim Aas.

Tviler på flytting

Det har også vaert snakk om at arbeidspla­ssene i Arendal kan bli flyttet til Ålesund. Ifølge den nye regiondire­ktøren førte det til stor usikkerhet blant de ansatte før jul.

– Men det har roet seg litt nå, opplyser hun.

Avtroppend­e regiondire­ktør Harald Andreassen sier han har fått signaler om at de ansatte ikke flyttes fysisk til Ålesund.

– Jeg både håper og tror de blir vaerende. Kanskje blir ledermodel­len litt annerledes, men det viktigste må vaere at de kan fortsette å jobbe fra Arendal, sier han.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: JON ANDREASSEN ?? MARITIMT: Harald Andreassen utenfor de flotte lokalene til Kystverket i Arendal. Han har fått signaler om at de ansatte her ikke fysisk må flyttes.
ALLE FOTO: JON ANDREASSEN MARITIMT: Harald Andreassen utenfor de flotte lokalene til Kystverket i Arendal. Han har fått signaler om at de ansatte her ikke fysisk må flyttes.
 ??  ?? STEMNING: Harald Andreassen fikk mange gode ord av både nåvaerende og tidligere kolleger.
STEMNING: Harald Andreassen fikk mange gode ord av både nåvaerende og tidligere kolleger.
 ??  ?? GIR SEG: Harald Andreassen gir seg som regiondire­ktør i Kystverket. Katrine Solheim Aas konstituer­es i stillingen.
GIR SEG: Harald Andreassen gir seg som regiondire­ktør i Kystverket. Katrine Solheim Aas konstituer­es i stillingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway