Agderposten

Nå blir det ny runde i retten

Morten Harr i Lyngør vant fullstendi­g i retten, da Fremtind Forsikring nektet å utbetale erstatning­en på 13,6 millioner kroner etter brannen hvor Harr mistet huset og alt han eide. Men nå har selskapet anket dommen.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Morten Chr. Harr opplevde marerittet da livsverket hans gikk opp i flammer og forsikring­sselskapet nektet å utbetale de 12 millioner kronene det vil koste ham å få erstattet alt han hadde mistet.

Livsverket

Et hus som hadde vaert livsverket hans i 17 år, en boksamling bestående av 2.500 bøker – mange uerstattel­ige førsteutga­ver, malerier av Jakob Weidemann og mye, mye mer av verdier og arvegods han aldri vil kunne få igjen.

Alt dette hevdet Fremtind Forsikring at Lyngør-mannen Morten Chr. Harr selv hadde tent på da huset hans 20. januar 2017 ble totalskadd av brann.

– En ting er alle de uerstattel­ige verdiene jeg mistet. Det verste var likevel beskyldnin­gene om at jeg er en kynisk kriminell, sa Morten Chr. Harr til Agderposte­n etter marerittet som hadde forfulgt ham i snart tre år.

Og det er altså ikke over. Tvedestran­dsposten skriver at Fremtind Forsikring har anket dommen til lagmannsre­tten.

Ikke overrasket over anke

Juristene i Fremtid Forsikring hadde våpnene klare da de 18. november i fjor stilte opp i Aust-Agder tingrett for å forsvare hvorfor selskapet ikke ville betale. Men Aust-Agder tingrett gjorde alle beskyldnin­gene til skamme. At han selv tente på huset med et stearinlys som langsomt brant ned – mens han selv var i Oslo, mener domstolen ikke kan bevises.

Til lokalavise­n sier Harr at han ikke overrasket over dommen ankes.

– De bestemte seg ganske tidlig for at jeg sto bak, og etter det har de brydd seg null om det som taler imot. At tingrettsd­ommen skulle endre noe, var derfor ikke noe jeg kunne forvente, forklarer han, og legger til at han tror de kaster bort tid, for han vet at han ikke sto bak, og han tror ikke selskapet kan vinne i lagmannsre­tten.

At det blir en ny rettsrunde, innebaerer ytterliger­e et år med usikkerhet for Harr, som kun bor i et anneks ved siden av brannruine­n.

Ifølge Tvedestran­dsposten fremgår det av ankegrunnl­aget at forsikring­sselskapet vil fore- ta ytterliger­e undersøkel­ser på branntomta.

– At de tre år etter brannen vil undersøke mer, tolker jeg som at de i det minste at de tar selvkritik­k på det de har gjort, og at deres opprinneli­ge arbeid ikke var godt nok, sier Harr til lokalavise­n.

Han kommer med en idé har til slutt. For å unngå det han mener er grovt maktmisbru­k, mener han bør etableres et forsikring­sombud.

– Jeg er neppe alene i Norge om å føle meg overkjørt av et forsikring­sselskap på denne måten, sier Harr til Tvedestran­dsposten.

 ?? FOTO: TIPSER ?? BRANN PÅ LYNGØR: Slik så det ut da brannen herjet på Lyngør i januar 2017.
FOTO: TIPSER BRANN PÅ LYNGØR: Slik så det ut da brannen herjet på Lyngør i januar 2017.
 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? NY RUNDE I RETTEN: Morten Chr. Harr må gjennom en ny runde i retten mot forsikring­sselskapet sitt.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN NY RUNDE I RETTEN: Morten Chr. Harr må gjennom en ny runde i retten mot forsikring­sselskapet sitt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway