Agderposten

Takker alle plankepluk­kere

– Takk for innsatsen dere har gjort med å hente plank fra holmer skjaer og ifra sjøen. Det meste er nå plukket opp.

-

Det sier Knut Mørland, nasjonalpa­rkfyrvokte­r i Raet nasjonalpa­rk.

Han tenker da på 1.357 kubikk med planker som lasteskipe­t Isidor mistet 8. desember.

Skipet fra det danske rederiet Echoship kom ut i et forrykende uvaer i Nordsjøen.

Det var på vei fra Hamina i Finland til nord-østkysten av England da de ble møtt av et uvaer som først rev rundt halvparten av lasten over bord 8. desember, ifølge havnefogd Rune Hvass.

Mørland sier at det har ligget planker fra Tromøy i øst til øygruppene Valløyene og Ryvingen i vest - naermere Grimstad.

– Jeg tror det aller meste er plukket opp nå, sier han og fortsetter:

– Havstrømme­ne førte i hvert fall bunter med treverk inn til kysten. Det har vaert sagt noe om tjuveri eller stjeling av lasta, men politiette­rforskere har sagt at de ikke vil forfølge saken. Det er klokt i denne sammenheng.

– Dersom dette skulle blitt advokatmat ville det tatt lang tid for å få det fjernet. Hvor lenge ville det ligget i fjaera å bli slipt til tremasse, brukket opp i biter, vaert farlig for båttrafikk­en og rett og forsøpla skjaergård­en?

– Takk igjen til dere som dro ut i kulda, sklei på de glatte svabergene, brukte småbåter, joller, vannskuter­e, eller fiskebåter for innsatsen! Så ble dere da belønnet med plank som kan brukes – gjenbruk som alle er opptatt av. Håper også det kommer en takk fra rederiet og befraktere­n. De har spart mange penger på opprenskni­ngen, antakelig vil forsikring­a mene det samme, skriver Mørland. Tidligere denne måneden skrev Agderposte­n at plankepluk­kere som måtte vaere redd for politiet, ikke har noe å frykte.

 ??  ??
 ??  ?? FJERNET: Det meste av plankene som drev inn mot kysten skal nå vaere plukket opp, ifølge nasjonalpa­rkfyrvokte­r Knut Mørland som har sendt oss dette bildet.
FJERNET: Det meste av plankene som drev inn mot kysten skal nå vaere plukket opp, ifølge nasjonalpa­rkfyrvokte­r Knut Mørland som har sendt oss dette bildet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway