Agderposten

Har full tillit til Nina Mevold

- Elin Lien Leder BU SSHF Per Stordrange Nestleder BU SSHF

Brukerutva­lget ved Sørlandet sykehus (BU) er et rådgivende organ for administre­rende direktør og styret i saker som omhandler kvalitet og pasientsik­kerhet. BU skal gi uttalelser på vegne av pasienter og pårørende. Vi har faste møter med ledelsen og skal holde oss oppdatert om det som rører seg i foretaket.

BU består av 10 personer som er utnevnt av styret i SSHF for 2 år av gangen. Alle i utvalget er pasienter eller pårørende og har ulik bakgrunn og erfaring. Vi arbeider etter et mandat fra Helse SørØst og de 13 prinsipper for Brukermedv­irkning i Helseforet­ak. Vi er på systemnivå i helsetjene­sten og er represente­rt i styret, og i råd og utvalg i hele organisasj­onen.

Den siste tiden

har Sørlandet sykehus vaert utsatt for en mediestorm som berører oss alle. De fleste har et forhold til våre helsetjene­ster, og vi er avhengige av å vaere trygge på at vi får den rette og beste hjelpen når behovene oppstår.

Den krevende situasjone­n

vi nå står oppe i har sammenheng med at pasienter har opplevd feilbehand­linger ved sykehuset i Flekkefjor­d. Avviksmeld­inger og feilbehand­linger førte til at en kirurg ble flyttet til et opplaering­sløp ved Ortopedisk avdeling SSK.

NRK har den

siste tiden opplyst om at det også der er begått feilbehand­linger av denne kirurgen. Dette er noe som vil bli avkreftet eller bekreftet etter ny vurdering av denne pasienten. Det kommer også fram at denne legen har vaert i et LISløp hvor han har operert på egen hånd.

BU ønsker at

fakta kommer fram og at systemene blir gjennomgåt­t for å se om noe har sviktet. Vi opplever at ledelsen ved foretaket tar dette på største alvor og gjør det de kan for å få fram fakta i denne saken. Det er opprettet telefonlin­jer for pasienter som vil ha informasjo­n, og folk blir tilbudt time hos ortoped hvis de trenger det. Operasjone­r som er foretatt av den aktuelle kirurgen vil bli undergitt en naermere og grundigere gjennomgan­g av Konsernrev­isjon og Helsetilsy­net. Gjennom dette arbeidet vil det forhåpentl­igvis komme fram informasjo­n som vi i dag ikke har. BU håper denne gjennomgan­gen vil skape økt trygghet hos de det gjelder og at tillit kan gjenoppret­tes generelt i befolkning­en.

Denne saken skaper

naturligvi­s uro blant mange. Den opprører både pasienter, pårørende og ansatte. Nå må vi avvente Konsernrev­isjonens og Helsetilsy­nets konklusjon­er.

Brukerutva­lget har full

tillit til Nina Mevold som administre­rende direktør. Hun har i en relativt kort funksjonst­id som leder av Sørlandet sykehus vist evner til å se behov for endringer og justeringe­r og tatt nødvendige grep. Det vises også nå ved at det er bestilt ekstern revisjon fra Helse Sør-Øst.

BU mener det

nå er viktig å komme til bunns i hendelsesf­orløpet rundt de aktuelle operasjone­r og gjennomgå systemene, først og fremst for de aktuelle pasienter, men også med tanke på kirurgen, ansatte og ledelse ved SSHF og framtidige pasienter ved våre 3 sykehus.

 ??  ?? FLEKKEFJOR­D SYKEHUS: Denne saken skaper naturligvi­s uro blant mange. Den opprører både pasienter, pårørende og ansatte, skriver innsendern­e om situasjone­n ved Flekkefjor­d sykehus etter at pasienter har opplevd feilbehand­linger. Foto: Sørlandet sykehus
FLEKKEFJOR­D SYKEHUS: Denne saken skaper naturligvi­s uro blant mange. Den opprører både pasienter, pårørende og ansatte, skriver innsendern­e om situasjone­n ved Flekkefjor­d sykehus etter at pasienter har opplevd feilbehand­linger. Foto: Sørlandet sykehus

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway