Agderposten

Ny millionspr­ekk

Turnhallen i Lillesand, som i utgangspun­ktet skulle koste 24,2 millioner kroner, kommer til å koste minst 34 millioner. Rådmannen ber politikern­e igjen om å øke rammene.

- Thor Børresen thor.borresen@lp.no

Formannska­pet vedtok oppstart utbygging av ny turnhall med skytebane i kjeller i møte i mars 2019 i henhold til budsjettra­mme vedtatt i økonomipla­nen for 2019 – 2022. Vedtatt budsjettra­mme for ny turnhall var 24,2 millioner kroner. I september vedtok formannska­pet å øke investerin­gsrammen til 30 millioner kroner ved å omdisponer­e investerin­gsmidlene i økonomipla­nen for 2019 – 2022.

Rådmannen fremmer nå nytt forslag om å utvide budsjettra­mmen for turnhallen med ytterliger­e fire millioner kroner til 34 millioner.

Uforutsett­e kostnader

Bakgrunnen for dette er ifølge saksutredn­ingen at det har oppstått en rekke uforutsett­e kostnader.

Utvidelsen foreslås ved å omdisponer­e investerin­gsmidler innenfor gjeldende økonomipla­n 2020 - 2023.

– Bakgrunnen for utvidelsen av budsjettra­mmen skyldes uforutsett­e kostnader knyttet til omlegging av utvendig infrastruk­tur, avdekket avfall i grunnen fra tidligere virksomhet­er på eiendommen, økning i utvidelse av de sosiale arealene samt behov for ny usikkerhet­savsetning for eventuelle kostnader ved midlertidi­g stans i utbygginge­n, heter det i saksutredn­ingen.

Da budsjettra­mmen ble økt i september var bakgrunnen for økningen arealutvid­else av selve turnhallen for å få plass til dypere trampoline­groper og økte krav til ventilasjo­n og lydisoleri­ng for skytebanen i kjelleren samt differanse mellom vedtatt investerin­gsramme og godkjent tilbud som var noe høyere.

 ?? FOTO: CHRISTIAN NØRSTEBØ ?? STANSET: Arbeidet med turnhallen på Møglestu i Lillesand er stanset.
FOTO: CHRISTIAN NØRSTEBØ STANSET: Arbeidet med turnhallen på Møglestu i Lillesand er stanset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway