Agderposten

Slik vil de skape glede i en annerledes påske

I palmehelga begynte lillesande­re å pynte et tre med selvmalte påskeegg. Initiativt­akerne håper mange vil bli med på å lage «verdens fineste påsketre» - og samtidig støtte vanskeligs­tilte barn.

- Sindre Haugen Mehl sindre.haugen.mehl@agderposte­n.no

Et tre ved det populaere turområdet Springvann­sheia i Lillesand har blitt pyntet til påske.

Initiativt­akerne Isabell Fredriksen Hogg (13) og pappa Lars Emil Nielsen satt seg ned for å male påskeegg, for å ha noe å slå tida i hjel med, da andre påskeaktiv­iteter gikk fløyten på grunn av koronaviru­set.

– Vi tenkte det ville spre litt glede i en merkelig tid, sier Nielsen, til vanlig skuespille­r på Kilden.

Han har opprettet et face book arrangemen­t og invitert byens befolkning til å bidra med å lage «verdens fineste påsketre».

Datteren Isabell synes pynting av egg er en fin aktivitet, når man uansett må vaere hjemme i påsken.

– Det har egentlig gått greit å ha hjemmeunde­rvisning, men det er også litt kjedelig. Det er mange like dager, sier hun. De første påskeeggen­e ble hengt opp fredag, og lørdag hadde allerede mange flere kommet til.

– Kommer med flere

Noah (9) og Ida (11) Løken Gunnufsen var blant flere hobbykunst­nere som hadde funnet veien til heia over Lillesand sentrum med hjemmemalt­e egg.

De likte godt ideen om å pynte et tre til påske.

– Det er veldig gøy å male egg, og det blir fint å se andres pynt. Vi kommer tilbake med flere seinere, men skal ha noen hjemme også, sier Ida.

Pynten skal henge til andre påskedag, og Lars Emil Nielsen sier treet er et symbol for at vi ser hverandre og bryr oss om hverandre, i en tid som kan vaere både rar og vanskelig for mange barn.

Han oppfordrer alle som henger opp påskeegg til å gi et bidrag til Stine Sofies stiftelse.

– Barn i utrygge hjem har det ekstra tøft for tiden, og vi tenkte det kunne vaere fint å støtte noen som bruker tid og krefter på å hjelpe dem, sier Nielsen.

Pynten skal henge til andre påskedag, og initiativt­akerne tror på et flott og fullpyntet tre når påskeferie­n er over.

 ??  ?? PÅSKEGLEDE: Et tre ved det populaere turområdet Springvann­sheia i Lillesand har blitt pyntet til påske. Initiativt­akerne Isabell Fredriksen Hogg (13) og pappa Lars Emil Nielsen håper treet
PÅSKEGLEDE: Et tre ved det populaere turområdet Springvann­sheia i Lillesand har blitt pyntet til påske. Initiativt­akerne Isabell Fredriksen Hogg (13) og pappa Lars Emil Nielsen håper treet
 ??  ?? PYNTET PÅSKETREET: Noah og Ida Løken Gunnufsen hadde malt egg for å pynte påsketreet i Lillesand. Foto: Sindre Haugen Mehl
PYNTET PÅSKETREET: Noah og Ida Løken Gunnufsen hadde malt egg for å pynte påsketreet i Lillesand. Foto: Sindre Haugen Mehl
 ??  ?? PÅSKEMALTE EGG: En fin påsketradi­sjon. Foto: Sindre Haugen Mehl
PÅSKEMALTE EGG: En fin påsketradi­sjon. Foto: Sindre Haugen Mehl

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway