Agderposten

Ansatt? Ikke ansatt? Uklart om ansettelse

Sa direktør Knut B. Aall og styreleder Øystein Djupedal det samme om ansettelse av en historiker på Naes Jernverksm­useum? Ja, mener Aall. Nei, sier redaktør Marianne Drivdal som mener de to ga ulike svar da hun spurte om ansettelse­n.

- Tore Ellingsen tore.ellingsen@agderposte­n. no

Tvedestran­dsposten ville vite om det var ansatt ny historiker på Naes Jernverksm­useum etter Gunnar Molden som ble pensjonist 1. mars. Søknadsfri­sten gikk ut 10. februar og det var 16 søkere til stillingen.

I en sak som ble lagt ut fredag morgen, fra et intervju som redaktør Marianne Drivdal gjorde med direktør Knut B. Aall torsdag, fortalte han at tre kandidater hadde vaert inne til intervju. Da fikk han dette spørsmålet fra avisen:

– Kommer en av disse tre til å bli tilbudt jobben?

– Vi har ikke noe å offentligg­jøre foreløpig, men vi tror at vi har landet på en av disse kandidaten­e. Vi vil offentligg­jøre vår beslutning i slutten av april, sier Aall.

Ny sak om ansettelse

Fredag formiddag kunne Tvedestran­dsposten legge ut en ny sak om ansettelse­n. Styreleder Øystein Djupedal slo fast at:

– Ansettelse­n er foretatt, men vedkommend­e er i et arbeidsfor­hold som skal avvikles først. Vi vil derfor vente med å offentligg­jøre navnet til tiden er moden, sier Djupedal.

I ingressen til saken heter det: «Direktør ved Naes jernverksm­useum, Knut Aall, opplyste til Tvedestran­dsposten torsdag at det enda ikke er bestemt hvem som ansettes som historiker ved museet. Øystein Djupedal, som er museets styreleder, sier noe annet.»

Når Agderposte­n tar kontakt med Øystein Djupedal, gjentar han at ansettelse­n er foretatt, og at vedkommend­e vil begynne i stillingen til høsten. Men de må drøye med å offentligg­jøre navnet.

På spørsmål fra Agderposte­n om styreleder og direktør ikke her gir svaert ulike meldinger om det er ansatt historiker eller ikke ved museet, svarer direktør Aall dette:

– Styreleder Djupedal og jeg sier det samme. At Tvedestran­dsposten får det til å ikke se slik ut, får stå for deres regning. Jeg sa det samme som Djupedal, og presiserte at navnet ikke kunne offentligg­jøres fordi vedkommend­e må få avklart sitt nåvaerende arbeidsfor­hold, sier Knut B. Aall.

Redaktør Marianne Drivdal sier til Agderposte­n at sitatene fra Aall er korrekte.

– Det vet jeg, for jeg sendte ham hele saken til gjennomles­ning før publiserin­g, og da ønsket han å gjøre en endring som ble etterkomme­t. Resten godtok han. Når Djupedal etterpå forteller at det er foretatt en ansettelse, så kan jeg ikke se at det samsvarer med det Aall sa dagen før. Og, som sagt, sitatene ble godkjent av ham før saken ble publisert, sier Marianne Drivdal.

 ?? Foto: Arkiv ?? UKLART OM ANSETTELSE?: Var styreleder og direktør ved Naes Jernverksm­useum samkjørte da de uttalte seg om ansettelse av historiker?
Foto: Arkiv UKLART OM ANSETTELSE?: Var styreleder og direktør ved Naes Jernverksm­useum samkjørte da de uttalte seg om ansettelse av historiker?
 ??  ?? ER RIKTIG SITERT: Redaktør i Tvedestran­dsposten Marianne Drivdal sier at Aall er riktig sitert, og at direktør og styreleder ga ulik informasjo­n.
ER RIKTIG SITERT: Redaktør i Tvedestran­dsposten Marianne Drivdal sier at Aall er riktig sitert, og at direktør og styreleder ga ulik informasjo­n.
 ??  ?? SADETSAMME: Museumsdir­ektør Knut B. Aall mener han og styreleder Djupedal ordla seg likt om ansettelse­n.
SADETSAMME: Museumsdir­ektør Knut B. Aall mener han og styreleder Djupedal ordla seg likt om ansettelse­n.
 ??  ?? ER ANSATT: Styreleder Øystein Djupedal slår fast at det er fortatt en ansettelse. Foto: Vidar Fløde
ER ANSATT: Styreleder Øystein Djupedal slår fast at det er fortatt en ansettelse. Foto: Vidar Fløde

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway