Agderposten

Mars ble en av de beste månedene noensinne

Lars Erik Ødegaarden opplever enorm pågang på hagesenter­et.

- Jon Andreassen jon.andreassen@agderposte­n.no

– Salget har vaert helt ekstremt, sier Ødegården til Agderposte­n i den iskalde vinden utenfor hagesenter­et fredag formiddag.

Vaeret er som det har vaert de tre siste ukene, nemlig full sol og knallblå himmel.

Hagelyst

Rekordmang­e arbeidstak­ere er permittert og mange foreldre må vaere hjemme med barn som ikke kan gå på skole og i barnehage.

De tre faktorene har ført til at lysten til å bedrive hagearbeid har eksplodert.

– Omsetninge­n kan ikke sammenlign­es med i fjor. Da var det fortsatt snø på denne tiden, og vi hadde ikke åpnet hagesenter­et engang.

I år kom våren tidlig.

– En faktor er selvfølgel­ig at mange privatpers­oner har mye ledig tid nå, men det er mange kommuner og skoler som også handler hos oss, og som bruker denne perioden på å få gjort ting utendørs, sier Ødegården.

Knuser mai-salget

Han sitter ikke på noen eksakte tall på hvor stor økning eller hvor god mars har vaert, men er helt sikker på at det må vaere en av tidenes beste måneder.

– Vi solgte mye mer på enkelte dager i mars enn vi gjør på veldig gode dager i mai. Det har uten tvil vaert en av tidenes beste måneder, sier Grimstadma­nnen.

– Salget av jord, bark, flis, grus, singel og sand som vi får fra Reddal Sand har virkelig tatt av, legger Ødegården til.

Han tror ikke pågangen vil avta til tross for at folk ser ut til å ha begynt hagearbeid­et rekordtidl­ig i år.

Årsaken er korona-pandemien som på bare en snau måned har endret samfunnet totalt.

– Folk må holde seg hjemme fordi det for tiden ikke er mulig å reise på ferie. Derfor tror jeg kundestrøm­men bare vil ta seg opp i tiden som kommer, sier forhandler­en.

Folk gjør det selv

Hovedgeskj­eften til Ødegårdens Planteskol­e og Utemiljø er imidlertid anlegging og vedlikehol­d av hager, parker og veier.

Nå merker innehavere­n en endring.

– Dette er uten tvil en god tid for oss, men det er også annerledes enn tidligere fordi folk nå har tid til å gjøre mer selv, sier han.

«Tjener» på svak kronekurs

Så innbringen­de har mars vaert at hageforhan­dleren kunne hente tilbake sine permittert­e sesongarbe­idere flere uker tidligere enn planlagt.

De skulle egentlig returnert til arbeidspla­ssen like over påske. I tillegg «tjener» Ødegården bra på at han stort sett handler varene sine i Norge nå som den norske krona er meget svak.

– Jeg får 70–80 prosent av alt jeg har her fra norske leverandør­er, og slipper dermed den dyre eurokursen. Kundene er også nøye på hvor varene kommer fra, så det er tydelig at mange setter pris på norske varer, sier Ødegården.

- Støtt frisør

Han oppfordrer for øvrig sørlending­er til å støtte bransjer som sliter.

– Kjøp gjerne et gavekort på en restaurant, eller frisør. Det har jeg gjort, og det tror jeg inspirerer og lyser opp hverdagen til de som må holde stengt på grunn av korona-pandemien, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? JOBBER MYE: Innehavere­n losset en semitraile­r da Agderposte­n var på besøk fredag.
JOBBER MYE: Innehavere­n losset en semitraile­r da Agderposte­n var på besøk fredag.
 ??  ?? SELGER MYE HEKK: Hekker er noe av det som er mest populaert hos Lars Erik Ødegården. Mens planteskol­ens hovedvirks
SELGER MYE HEKK: Hekker er noe av det som er mest populaert hos Lars Erik Ødegården. Mens planteskol­ens hovedvirks
 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? omhet vanligvis er anlegging og vedlikehol­d av hager og parker, gjør folk i år mye selv.
FOTO: JON ANDREASSEN omhet vanligvis er anlegging og vedlikehol­d av hager og parker, gjør folk i år mye selv.
 ??  ?? GJØR DET GODT: Lars Erik Ødegården oppfordrer folk til å kjøpe gavekort hos frisører, på spisestede­r og andre som holder stengt,
GJØR DET GODT: Lars Erik Ødegården oppfordrer folk til å kjøpe gavekort hos frisører, på spisestede­r og andre som holder stengt,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway