Agderposten

Ikke plass til Birkeland på landslaget

Lars Helge Birkeland må satse videre uten landslagss­tøtte.

-

Det ble klart etter at Norges Skiskytter­forbund offentligg­jorde landslagen­e til sesongen 2020/2021 mandag.

Birkeland, som var på elitelaget i 19/20-sesongen, har tidligere uttalt til Lillesands-Posten at han var forberedt på å bli vraket etter at han verken fikk vaere med i VM eller EM i vinter. – Jeg tar det for gitt at jeg ikke blir med på landslaget ettersom jeg verken ble tatt ut til VM i Anterselva eller europamest­erskapet i Estland mot slutten av sesongen selv om jeg var i god form. Det er nok en indikasjon på at jeg ikke er med i forbundsle­delsens planer for neste år, sa Birkenes-løperen til avisen i slutten av mars.

Han fastholdt likevel at han kommer til å fortsette satsingen.

Nykommere

På landslagen­e for øvrig ble det plass til flere nykommere. Hos mennene får Baerumsgut­ten Sturla Holm Laegreid muligheten på elitelands­laget, mens hos kvinnene ble Karoline Knotten fra Vingrom IL og Ida Lien fra Simostrand­a IL tatt ut. Frolandslø­peren Marte Olsbu Røiseland var selvskreve­n på kvinnenes elitelag.

– Vi har mange dyktige og motiverte skiskytter­e i Norge. At vi har god geografisk spredning innad i lagene, viser stort engasjemen­t og god rekrutteri­ng til idretten vår landet rundt, sier sportssjef i Norges Skiskytter­forbund, Per Arne Botnan i en pressemeld­ing og fortsetter:

– Tre nye navn på elitelagen­e blir spennende. Nå ser vi frem til å planlegge sesongen så godt det lar seg gjøre gitt dagens situasjon sammen med trenerne.

Til tross for usikkerhet­en rundt koronaviru­set, valgte styret i Norges Skiskytter­forbund å beholde landslagss­trukturen.

Lagene

I tillegg til Holm Laegreid består mennenes elitelands­lag av verdenscup­vinner Johannes Thingnes Bø (Markane), Tarjei Bø (Markane), Erlend Bjøntegaar­d (Bevern), Vetle Sjåstad Christians­en (Geilo) og Johannes Dale (Fet).

Holm Laegreid gikk inn til sin beste plassering i verdenscup­en da han endte på 10.-plass på skiskytter­sprinten i det som ble den avsluttend­e verdenscup­helgen i Kontiolaht­i.

Karoline Knotten fikk sjansen i VM i Anterselva i februar og fikk også gå flere verdenscup­renn i løpet av sesongen. Sjanser i verdenscup­en fikk også Ida Lien.

På kvinnenes elitelands­lag får de med seg Tiril Eckhoff (Fossum), Emilie Kalkenberg (Skonseng), Marte Olsbu Røiseland (Froland) og Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum).

(©NTB)

 ??  ??
 ?? FOTO: GEIR OLSEN, NTB SCANPIX ?? IKKE MED: Lars Helge Birkeland er ikke en del av landslagsp­lanene den neste sesongen. VM-dronning Marte Olsbu Røiseland var selvskreve­n på kvinnene elitelag.
FOTO: GEIR OLSEN, NTB SCANPIX IKKE MED: Lars Helge Birkeland er ikke en del av landslagsp­lanene den neste sesongen. VM-dronning Marte Olsbu Røiseland var selvskreve­n på kvinnene elitelag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway