Agderposten

Barrique blir Barrikk

En tidligere aksjonaer i konkursram­mede Barrique og hennes partner fikk tilslaget på alle aktiva i boet. Nå etableres Barrikk og ny drift i hjørneloka­let på Tyholmen.

- Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.on

Bostyrer Thomas Nordgård bekrefter at alle aktiva i konkursram­mede Brun Cafe, Barrique Øl og Vinstues juridiske navn, er solgt til Anne Grete Ommundsen og Xiaoli Zhang.

Ommundsen eide ifølge aksjonaerr­egisteret rundt 35 prosent av aksjene i Brun Cafe, men er kanskje mer kjent som én av to eiere av restaurant­en Mr. Long AS på Krøgenes i Arendal. Den andre aksjonaere­n i Mr. Long er samme Xiaoli Zhang.

Barrique blir Barrikk

– Jeg har ingen kommentare­r til dette. Du får snakke med bostyreren, gjentar Ommundsen når Agderposte­n ringer og ber om kommentare­r til kjøpet.

Bostyrer hadde kort tid før avisens henvendels­e opplyst at det var fire interessen­ter til konkursboe­t, som i hovedsak består av en driftskont­o, møblement og et lite varelager.

Teaterplas­sen 1, der utestedet med ulike leietakere har holdt til i et hjørneloka­le i 25 år, er ifølge eiendomsre­gisteret eid av fire søsken Fløistad.

Bostyrer opplyser at huseier Tinker Ivar Fløistad derfor hadde et avgjørende ord med i laget i valg av interessen­t og ny leietaker.

Ifølge bostyrer har de nye eierne et selskap under stiftelse som skal hete Barrikk AS. QU og E byttes altså ut med to K-er, og dermed ivaretas det kjente, gamle navnet.

Ommundsen eide altså tett på 35 prosent av det konkursram­mede selskapet. Solveig Andersen kontroller­te ifølge aksjonaerr­egisterets 2018-oversikt resten.

Hvorvidt de nå skal ta opp igjen samarbeide­t, vil ikke Ommundsen svare på.

271.314 kroner

Det var styreleder som begjaerte oppbud i Brun Cafe-selskapet, og som endte i konkurskje­nnelse i Aust-Agder tingrett den 10. mars – bare et par dager før korona-krisen stengte ned landet.

Eiendelene er i kjennelsen anslått til en verdi av 271.314 kroner.

Advokat Nordgård forteller at all aktivaen ble solgt til Ommundsen og Zhang godt under dette beløpet. Hva prisen ble til slutt, vil han ikke kommentere. Kan feire 25 års drift Gjelden Brun Cafe AS etterlot seg var på 1.037.651 kroner, et beløp som ifølge bostyrer hovedsakel­ig besto av ubetalt husleie, lønn, skatt og leverandør­gjeld.

Gammel gjeld

Mye tyder på at nye Barrikk åpner ølkranene når byen våkner til liv igjen etter korona-lammelsen, og uten milliongje­lden kan det vaere duket for lysere tider i baren på Tyholmen.

– Driften har gått med overskudd. Men de har hatt gammel gjeld som tynget driften, påpeker bostyrer.

Det byr seg sikkert etter hvert også flerfoldig­e muligheter både for verter og gjester endelig å kunne feire 25 år med utestedet Barrique/Barrikk.

Millionoms­etning

Barrique omsatte for over 4 millioner i 2018 (siste offisielle regnskapst­all), og gikk med et lite overskudd før skatt på 58.000 kroner.

Men selskapets aksjekapit­al var i sin helhet tapt allerede da, og revisor bemerket i årsberetni­ngen at det var usikkerhet om fortsatt drift.

Barrique hadde ifølge konkurskje­nnelsen 16 ansatte på lønningsli­sten. De aller fleste i mindre deltidssti­llinger.

Første skiftesaml­ing i boet er 15. april.

 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? KJØPTE BOET: Konkursboe­t til utested-jubilanten Barrique på Tyholmen er solgt til Anne Grete Ommundsen og Xiaoli Zhang.
FOTO: JON ANDREASSEN KJØPTE BOET: Konkursboe­t til utested-jubilanten Barrique på Tyholmen er solgt til Anne Grete Ommundsen og Xiaoli Zhang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway