Agderposten

Princessar­vingen tapte mot byggmester

Princess-arvingen Hanne Madsen tapte fullstendi­g kravet om millionbel­øp fra byggmester­en som anla en ulovlig tennisbane på eiendommen hennes.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Godt skjult under capsen ankom Hanne Madsen (49) AustAgder tingrett 10. mars.

- Muntlig avtale

Med det hun hevdet var en muntlig avtale med daglig leder Tor Øystein Michalsen i byggefirma­et Hemato Eiendom AS, erklaerte Princess-arvingen Hanne Madsen seg fortsatt helt uten skyld.

Ifølge henne er det Tor Øystein Michalsen som hadde ansvaret for byggingen av tennisbane­n.

Derfor er det også Michalsen som må baere ansvaret for at det gikk som det gikk.

I to rettsinsta­nser er hun dømt for å ha bygd Norges best berømte tennisbane på Hesnes i Grimstad.

Hun krevde inntil 1,5 millioner kroner fra byggmester­en.

Dommen

Dagens Naeringsli­v skriver at i dommen som kom torsdag fra tingretten i Arendal, slås det fast at det ikke forelå noen avtale om at Hemato Eiendom hadde ansvaret for å avklare om tennisbane­n var søknadspli­ktig.

«På bakgrunn av bevisførse­len i denne saken, finner retten at det foreligger kvalifiser­t sannsynlig­hetsoverve­kt for at Hemato v/Michalsen, Michalsen og Madsen opptrådte grovt uaktsomt – tilnaermet med viten og vilje – da de la til grunn at tiltaket ikke var søknadspli­ktig», heter det i dommen som siteres av Dagens Naeringsli­v.

- Ingen mangel

Retten skriver videre at «Madsen var villig til å akseptere risikoen som forelå.

Konsekvens­en av risikoen, naermere bestemt pålegg om tilbakefør­ing, må dessuten ha fremstått som påregnelig for Madsen.»

«Det foreligger således ingen mangel i kontraktsf­orholdet mellom Hemato og Madsen, og Hemato kan derfor ikke holdes ansvarlig etter avtalen for Madsens påståtte økonomiske tap.»

Dagens Naeringsli­v har forsøkt å få kontakt med Hanne Madsens advokat, Jan Esben Leborg, men han hadde fredag ikke besvart henvendels­ene.

 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN /ARKIVFOTO ?? TAPTE RETTSSAK: Princess-arving Hanne Madsen erklaerte seg uten skyld i Aust-Agder tingrett.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN /ARKIVFOTO TAPTE RETTSSAK: Princess-arving Hanne Madsen erklaerte seg uten skyld i Aust-Agder tingrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway