Agderposten

ARENDAL: Festkveld i Barbu kirke

- Tekst og foto innsendt av Einar Bore

Sist torsdag kveld var Barbu kirke koronafull­satt for å feire en stor begivenhet. Den rykende ferske cand.theol. Espen Skovli ble ordinert til prest i Den norske kirke.

Samtidig ble han innsatt i stillingen som kapellan i Barbu menighet. Prost Jorunn Raddum presentert­e ordinanden, mens biskopens tilsetting­sbrev ble lest av biskopen selv. Stein Reinertsen tok turen fra Kristiansa­nd for å ordinere Espen på torsdag.

han dagen før ordinerte Øystein Vaaje til sogneprest i Froland understrek­er det faktum at det for tiden er stor foryngelse blant prestene i Arendal prosti.

Espen Skovli kommer fra Lillesand og har tidligere hatt presteprak­sis i Forsvaret. Sist vinter/vår han har hatt praksisper­ioder både i Froland og Barbu. Biskopen hilste ham med utgangspun­kt i teksten i Johannes 20 om disiplene som var samlet etter Jesu død bak lukkede dører av frykt.

Jesus møtte dem da for første gang etter oppstandel­sen med ordene: "Fred vaere med dere! Som Far har sendt meg, sender jeg dere." Det ga deg fred da du valgte teologien, sa biskopen. Tilgivelse og fred er kirkens største skatt.

Skovli overrasket nok mange da han i sin ordinasjon­spreken tok utgangspun­kt i Peters fornektels­e. Da Peter for tredje gang ble konfronter­t med at han tilhørte Jesu følge, ga han seg ifølge Matteus til å banne og sverge:

«Jeg kjenner ikke denne mannen.»

I det samme gol hanen. Da husket Peter det Jesus hadde sagt til ham: «Før hanen galer, skal du fornekte meg tre ganger.»Peter gikk ut og gråt bittert.

Skovlis poeng lå i spørsmålet han formulerte slik: Hva gjør du når du innser at du ikke er god nok? Jeg har også innsett at jeg ikke er god nok.

Men Jesus forutså Peters fornektels­e og visste om hans svakhet.

Peter reagerte med skuffelse og fordømmels­e av seg selv. Jesus reagerte med nåde. «Jesus kjenner også meg og han vet om min svakhet, men han vil bruke meg i sin tjeneste.»

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway