Agderposten

Tar opp kampen med Canvas Hove

Canvas Hove har luksusyurt­er og hengetelt. Nå satser Arendal Herregaard på flere gjester med sine nye luksus-lavvoer.

- Eline Storsaeter esto@agderposte­n.no

▶ Hengetelt, lavvo eller yurter? Kampen om camperne har tilspisset seg. Sist ut er Arendal Herregaard og Glamping Sørlandet, som nå kan tilby luksus-lavvo til sine turister.

Da Agderposte­n var på besøk, hadde de første glamping-gjestene allerede funnet seg til rette i lavvoene.

– Det er utrolig fint her ute. Vi er en vennegjeng fra Oslo som ville finne en plass på Sørlandet, som tilbyr annerledes overnattin­g. Vi kom over glampingen helt tilfeldig på Instagram, forteller Nora Hagen.

Det lille ekstra

– Vi ønsker å tilby våre gjester det lille ekstra, og derfor har vi inngått samarbeid med Glamping Sørlandet, forteller Ove Trøen, eiendomsin­vestor og hotelleier ved Arendal Herregaard til Agderposte­n.

Marta Alise Johansen er ansatt som sosiale medier-ansvarlig på herregarde­n, og hjelper til med profilerin­g i sosiale medier.

– Interessen har vaert veldig stor, og vi bruker mye tid på å vise fram glampingen på sosiale medier. Vi har fått mye respons, og det trekker folk, sier Johansen.

Korona-satsing

Det har vaert harde måneder for hotellbran­sjen, og med flere millioner i minus, måtte hotelleier­en tenke nytt.

– Vi har tapt millioner i perioden, slik som flere andre i hotellog restaurant­bransjen. Nå satser vi på glampingen som et ekstra tilbud som kan gi et løft i sommer. Vi er veldig glade for å ha med Glamping Sørlandet som et supplement til hotellet, forteller Trøen.

Satser på utvidelse

Foreløpig er Glamping Sørlandet og herregaard­ens samarbeid i startfasen, men det ser ut som glamping-tilbudet vil finnes flere steder langs kysten fremover.

– Det er gøy å tilby slike opplevelse­r, og det er veldig etterspurt med glamping. Vi har også planer om å utvide. Vi har planer om samarbeid med Risør, og i tillegg har også Kristiansa­nd tatt kontakt, forteller Audun Garthe fra Glamping Sørlandet.

– Ser dere på dette som konkurrans­e mot Canvas på Hove?

– For oss i Glamping Sørlandet, er jo dette konkurrans­e. Det er både sunt og viktig. Nå er det jo to steder her på Tromøy som tilbyr glamping og luksusover­natting, sier Garthe.

– Hotellet ser ikke på glamping som konkurrans­e mot Hove. Vi har et klyngesama­rbeid med gjengen på Bjellandst­rand gård, Studio Spornes og med Canvas på Hove. Vi skal selge hverandres produkter, understrek­er Trøen.

– Vi må heie på hverandre

Glamping-fenomenet er populaert, og i fjor etablerte Canvas Hove et lignende tilbud innen camping med luksuriøse yurter og hengetelt.

Daglig leder ved Canvas Hove, Marius Berge Amundsen, sier til Agderposte­n at alle virksomhet­ene på Tromøy samarbeide­r.

– Vi opplever ikke Glamping Sørlandet eller Arendal Herregaard som konkurrent­er. Det viktigste er at vi trekker folk til Arendal og Tromøy. Vi tilbyr ulike aktivitete­r, og det er fint. Saerlig nå etter covid-19 ble en realitet, er det ekstra viktig at vi står sammen, forteller Amundsen.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT OG CANVAS HOVE ??
FOTO: PRIVAT OG CANVAS HOVE
 ?? FOTO: ELINE STORSAETER ?? GLAMPINGGJ­ESTER: Veronica Sollie (25), Carl Fredrik Keyser Herlofsen (25), Asbjørn Sollie (27), Nora Hagen (25) og Martin Jonassen (24) inviet Arendal Herregaard­s glamping i helgen.
FOTO: ELINE STORSAETER GLAMPINGGJ­ESTER: Veronica Sollie (25), Carl Fredrik Keyser Herlofsen (25), Asbjørn Sollie (27), Nora Hagen (25) og Martin Jonassen (24) inviet Arendal Herregaard­s glamping i helgen.
 ??  ?? GLAMPING: Canvas Hove sin luksusyurt (til venstre) og Arendal Herregårds nye luksus-lavvo (til høyre).
GLAMPING: Canvas Hove sin luksusyurt (til venstre) og Arendal Herregårds nye luksus-lavvo (til høyre).
 ?? FOTO: MARTA ALISE JOHANSEN/CANVAS HOVE AS ??
FOTO: MARTA ALISE JOHANSEN/CANVAS HOVE AS
 ?? FOTO: ELINE STORSAETER ?? VIL UTVIDE: Audun Garthe (til høyre) i Glamping Sørlandet ønsker å utvide tilbudet. - Vi har fått mange forespørsl­er om samarbeid. Så vi satser på utvidelse og konkurrans­e fremover, forteller han.
FOTO: ELINE STORSAETER VIL UTVIDE: Audun Garthe (til høyre) i Glamping Sørlandet ønsker å utvide tilbudet. - Vi har fått mange forespørsl­er om samarbeid. Så vi satser på utvidelse og konkurrans­e fremover, forteller han.
 ?? FOTO: ELINE STORSAETER ?? SATSER:
– Koronaen gjorde at vi måtte tenke nytt, og derfor satser vi på glamping, forteller eiendomsin­vestor Ove Martin Trøen (til høyre). Her sammen med Marta Alise Johansen, sosiale medier-ansvarlig ved Arendal Herregaard.
FOTO: ELINE STORSAETER SATSER: – Koronaen gjorde at vi måtte tenke nytt, og derfor satser vi på glamping, forteller eiendomsin­vestor Ove Martin Trøen (til høyre). Her sammen med Marta Alise Johansen, sosiale medier-ansvarlig ved Arendal Herregaard.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway