Agderposten

I dag starter laksefiske­t i Nidelva

Oppsynsman­n Odd Neset håper laksefeber­en er høy i år, og kan røpe at de har store, flotte fisk innom slusen i Nidelva i disse dager.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

– Vi har 12-kilos laks her. Og de på 15 kilo pluss også.

Gleder seg

Det sier oppsynsman­n Odd Neset i Nidelva til Agderposte­n. Nå gleder han seg stort til årets fiske åpner om kort tid. Fra midnatt 1. juli er det igjen lov å jakte storfangst­en i Nidelva.

Som i fjor, er første uka gratis også i år. Gitt at man har fiskekort, naturligvi­s. Etter 7. juli gjelder ordinaere priser på fiskekort. Ordningen med at barn og kvinner fisker gratis i hele perioden, videreføre­s i år også.

– I fjor var det helt ekstremt mange her. På det meste sto det 23 små og store på Helle brygge. Det var veldig trøkk første uka ettersom det var gratis, forteller Neset.

Stor interesse

Han håper interessen er stor også i år. Om den blir noe større grunnet koronasitu­asjonen og Norges-ferie for mange, har han ikke reflektert over.

Men oppsynsman­nen kan uansett lokke med gode muligheter for storfangst. At det er mer vann på elva som følger av stengt turbin, hjelper på.

– Det skal bli artig å se hvordan dette utvikler seg. Jeg håper og tror at det kommer mer fisk, og de som går opp elva nå er store, sier Neset.

– Så det er gode muligheter for en svaering på kroken?

– Det blir i alle fall ikke sjans om man ikke kaster kroken i vannet, ler Neset.

Fisket i Nidelva starter ved midnatt 1. juli og varer til 30. september. I sone 5 avsluttes fisket 15. september. Se video på www.agderposte­n.no som Odd Neset tok fra slusen søndag.

 ?? FOTO: SILJE BRATLAND ROKSVÅG OG ODD NESET ?? STORE I SLUSEN: I dag, 1. juli , åpner fisket i Nidelva. Det har vaert mange svaeringer innom slusen den siste tiden, forteller oppsynsman­n Odd Neset.
FOTO: SILJE BRATLAND ROKSVÅG OG ODD NESET STORE I SLUSEN: I dag, 1. juli , åpner fisket i Nidelva. Det har vaert mange svaeringer innom slusen den siste tiden, forteller oppsynsman­n Odd Neset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway