Agderposten

Legger ned butikken – f lytter til Middelhave­t

Trine Wilhelmine Rønnevig hadde kjempesuks­ess med nettbutikk og livesendin­ger da koronapand­emien pågikk som verst. Nå legger hun ned den fysiske butikken i Lillesand, satser på nettsalg og flytter til Middelhave­t.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

– I dag skal jeg fortelle deg en hemmelighe­t. Jeg har holdt på den siden jul, og jeg tror jeg har vaert ganske god til det. Det er ikke så mange som vet det ennå, og jeg vil jo at folk skal høre det fra meg, sier Rønnevig til egen blogg i et intervju ført i pennen av Heidi Løland-Andersen.

– Jeg skal ha fri, fortsetter hun, iført et stort smil.

Stor suksess med nettsalg

Da koronapand­emien rammet Norge hardt i midten av mars stengte Rønnevig butikken i Lillesand sentrum. I stedet satset hun på livesendin­ger og nettbutikk. Hun traff folk der de var, nemlig hjemme i stua.

Omsetninge­n skjøt i vaeret, og på enkelte dager hadde hun like mye inntekter som det den fysiske butikken hadde på gode sommerdage­r.

– Du kan si at jeg sov på det. Det nytter ikke å vente på at kundene skal komme slik situasjone­n er nå. Derfor ønsket jeg å forsøke noe nytt. Jeg måtte komme til dem, men jeg hadde ingen anelse om at det skulle gå så bra, sier Trine Wilhelmine Rønnevig.

Leilighet ved Middelhave­t

Bygget hvor hun til nå har hatt butikken skal selges, og Rønnevig har bestemt seg for å ikke fornye leiekontra­kten.

– Helt siden jul har jeg visst at jeg ville noe annet nå. Jeg har fått leie en leilighet ved Middelhave­t, og dersom situasjone­n tillater det, reiser jeg 1. oktober. Ellers reiser jeg når jeg kan. Men jeg kommer hjem for å feire jul, altså. Jeg må jo se hvor fint de har pynta julebyen min, sier hun på bloggen.

Hun poengterer at dersom hun og hunden trives ved Middelhave­t drar de ned igjen og blir til påske.

– Ingenting er spikret, legger hun til.

Nettbutikk på gang

1. september stenger den fysiske butikken dørene, og gjenåpnes som nettbutikk i løpet av

høsten. Likevel lover hun at hun ikke blir helt borte.

– Tro meg, jeg dukker opp! Jeg gleder meg til å ta dere med på reisa. Jeg er så stolt av butikken jeg skapte, og hva vi sammen har fått til på Kunstkolon­ialen, og for meg føles det som et komplett prosjekt. Jeg trenger å gi meg på topp, og det er der jeg er nå, sier hun til bloggen.

 ??  ??
 ??  ?? SATSER PÅ NETT: Trine Wilhelmine Rønnevig flytter til Middelhave­t og legger ned butikken i Lillesand.
SATSER PÅ NETT: Trine Wilhelmine Rønnevig flytter til Middelhave­t og legger ned butikken i Lillesand.
 ?? FOTO: CH RISTIAN NØRSTEBØ, LILLESANDS-POSTEN ??
FOTO: CH RISTIAN NØRSTEBØ, LILLESANDS-POSTEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway