Agderposten

80 sikret jobb ut året på Nymo

80 ansatte ved Nymo i Vikkilen arbeider for tiden med å sammenstil­le en modul som skal operere på et dypvannspr­osjekt utenfor Indias østkyst.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

– Nymo har utarbeidet arbeidsteg­ninger, prefabrikk­ert rør og laget den komplette utrusninge­n av modulen som vil veie rundt 300 tonn, forklarer Øyvind R. Boye, adm.dir. i AS Nymo.

Han vil ikke oppgi verdien av kontrakten, som er tildelt av NOV-APL i Arendal.

– Arbeidet har startet og opp mot 80 av Nymos 200 ansatte vil bli engasjert. Prosjektet passer veldig bra med Nymos kapasitet, og bidrar til å oppretthol­de høy aktivitet ved bedriften i andre halvår, opplyser han.

Nymo har i mange år samarbeide­t med NODE-bedrifter, men da hovedsakel­ig mot riggmarked­et.

Lokalt samarbeid

Denne gang er det et nytt samarbeid med APL Norway AS, som nå er en forretning­senhet i NOV (National Oilwell Varco), Arendal.

Nymos oppgave er å sammenstil­le en såkalt geostasjon­aer modul, som er en modul om bord i det flytende produksjon­sskipet. Modulen er en del av forankring­ssystemet som vil bli benyttet av det indiske petrokjemi­ske selskapet Reliance Industries flytende produksjon­senhet utenfor Indias østkyst.

Dette er et såkalt dypvanns gass-kondensatp­rosjekt. Naturgassk­ondensat er petroleums­fraksjoner som er i gassform i reservoare­t, men som kondensere­r til vaeske når temperatur­en blir reduseres.

Boye opplyser at det nå er full aktivitet ved Nymo, noe det har vaert i flere måneder. I tillegg til de 200 ansatte er det også innleid hjelp.

Halvannet år

– Det siste halvåret vil det bli produsert undervanns­anlegg her i Vikkilen. Vi holder på med en modul for Brasil som vi skal levere nå. Modulen som skal leveres til India passer derfor bra inn, sier Boye.

I september i fjor kunne National Oilwell Varco i Arendal (APL) fortelle at de hadde vunnet kampen om en kjempekont­rakt verdt over én milliard kroner og måtte ansette mellom 20 og 25 nye medarbeide­re ved avdelingen på Hisøy.

APL hadde da jobbet over halvannet år med å sikre seg den nye avtalen, opplyste APLdirektø­r Jan-Børre Sannaes.

 ?? FOTO: ERIK HOLAND ?? NY KONTRAKT: Adm.dir Øyvind Boye på Nymo er fornøyd med den nye kontrakten som sikrer driften ut andre halvår.
I GRIMSTAD: Dette er STP-systemet som NO V-APL i Aren dal n å skal levere til In dia og som Nymo i Grimstad skal produsere en modul til.
FOTO: ERIK HOLAND NY KONTRAKT: Adm.dir Øyvind Boye på Nymo er fornøyd med den nye kontrakten som sikrer driften ut andre halvår. I GRIMSTAD: Dette er STP-systemet som NO V-APL i Aren dal n å skal levere til In dia og som Nymo i Grimstad skal produsere en modul til.
 ?? TEGNING: AS NYMO ?? MODUL: Slik ser det geostasjon­aere modulen ut som Nymo skal bygge til foran krin gssystemet STP som vil bli ben yttet av det in diske petrokjemi­ske selskapet Relian ce Industries flytende produksjon­senhet på et gassfelt uten for In dias østkyst.
TEGNING: AS NYMO MODUL: Slik ser det geostasjon­aere modulen ut som Nymo skal bygge til foran krin gssystemet STP som vil bli ben yttet av det in diske petrokjemi­ske selskapet Relian ce Industries flytende produksjon­senhet på et gassfelt uten for In dias østkyst.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway