Agderposten

Høyre prater og prater om levekårspr­oblemer, men når det skal handles er dere ikke der

- Nina Jentoft, fylkesting­srepresent­ant Ap

Gjenkjenne­lig høyrepolit­ikk.

Ikampen om å sikre tilstrekke­lige midler til voksne med rett til videregåen­de utdanning, svarer Høyres fylkesordf­ører Thomassen og gruppelede­r Ostad meg på nytt den 29.06.20. Denne gang skal det vaere de fylkesansa­tte jeg angriper, og ikke Høyre som største parti i posisjonen og som vitterlig sitter med det fulle og hele ansvaret. Thomassen og Ostad skyver de ansatte foran seg. Jeg vil ikke kommentere det ytterliger­e, men i mine øyne ser det ikke pent ut.

En av to hovedmålse­ttinger for Agderfylke­t i årene som kommer er å bedre levekårene. Beste medisin er å løfte de svakeste gruppene. Mange av de voksne (over 25 år) med rett til videregåen­de utdanning er flyktninge­r eller andre innvandrer­grupper. Det finnes ingen gruppe som pr. krone «investert» gir en høyere «avkastning», hvis en kan bruke en slik terminolog­i.

Det nytter ikke å kaste om seg med ord om at en vil arbeide for å bedre levekårene. Det er handling som teller. Hvis vi vil redusere «dropout» og øke sysselsett­ingen på sikt i disse gruppene, må penger på bordet. Levekårsti­ltak koster, men det koster mer å la vaere.

Høyres fylkesordf­ører og gruppelede­r poengterer at Ap og H har stått side om side i å prioritere voksenoppl­aering de årene de har vaert i politikken. Det er vanskelig å forstå at det kan stemme. I Vest-Agder fylke har Ap foreslått ekstra bevilgning for voksne med rett, i 2016, 2017, 2018 og 2019. Nedstemt av Høyre og samarbeids­partiene på høyresiden. Det som nå skjer i Agder fylkesting, er gjenkjenne­lig høyrepolit­ikk.

Høyre prater og prater om levekårspr­oblemer, men når det skal handles er dere ikke der. Skal vi lykkes med å løfte levekårene, handler det om hvordan vi behandler de svakeste i samfunnet vårt. Da må vi gi et tilbud som er over gjennomsni­ttlig godt på landsbasis og ikke skape usikkerhet om plasser, penger og tilbud. Hvilket tilbud som nå gis dem som man jobber på sprengt for å få ut av køen kjenner jeg ikke, men prosessen er kritikkver­dig.

Agder fylkesting har et klart ansvar. Høyre kunne støttet Aps forslag om ekstrabevi­lgning, eller kunne fremmet et eget forslag, men gjorde det ikke.

Åikke gi et tilbud til alle i august er lovstridig. Ap vil følge denne saken videre. Det bør fylkesmann­en også gjøre.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? ETTERLYSER HØYRE: Skal vi lykkes med å løfte levekårene handler det om hvordan vi behandler de svakeste i samfunnet vårt, skriver Nina Jentoft
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ETTERLYSER HØYRE: Skal vi lykkes med å løfte levekårene handler det om hvordan vi behandler de svakeste i samfunnet vårt, skriver Nina Jentoft

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway