Agderposten

PR-ekspert: - Arendal får all oppmerksom­het

Trond Blindheim mener Kristiansa­nd er blitt en søvnig by. – Det er Arendal som får all oppmerksom­het for tiden, sier han.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

– Kristiansa­nd virker søvnig i forhold til Arendal. Det skjer veldig lite der. Samtidig er det masse som skjer i Arendal. Jeg tenker på Arendalsuk­a, på debatter, på naeringsli­v og sist nå det at NRKs storsatsin­g «Mesternes Mester» skal spilles inn i byen. Arendal er i vinden og stadig i mediene - Kristiansa­nd er det ikke, sier Blindheim til Agderposte­n.

Attraktiv by

Det var som gjest på NRK P2 tirsdag morgen at han uttalte noe av det samme: at det er Arendal som nå fremstår som hovedstade­n på Sørlandet - ikke fylkets største by, Kristiansa­nd.

– Det går på dette med all medieoppme­rksomheten som Arendal får, som Kristiansa­nd ikke er i naerheten av. Når man googler byene og ser hva som skjer av aktuelle debatter og arrangemen­ter så fremstår Arendal mer aktiv og attraktiv, sier Blindheim.

Han er sosiolog, markedsfør­ingseksper­t og tidligere rektor ved Høyskolen Kristiania (nå dosent ved samme høyskole).

Blindheim har gitt ut en rekke bøker om markedsfør­ing og PR de siste 30 årene. I 2015 var han medredaktø­r for fagboken «Regional merkevareb­ygging». Han regnes som en ressurs på feltet.

– Alle samles i Arendal

Uttalelsen­e til Blindheim nå sikter i første rekke til Arendalsuk­a og effekten den politiske uken har hatt på byen.

– Her samles alt av samfunnsto­pper, naeringsli­v, kulturliv, journalist­er og politikere. Det setter Arendal på kartet og gjøre byen aktuell. Under Arendalsuk­a er alles øyne rettet mot nettopp Arendal. Kristiansa­nd er ikke i naerheten av å ha noe liknende, sier han, og legger til:

– Jeg har selv vaert på Arendalsuk­a noen ganger. Sist var det så fullt i byen at jeg fikk tilbud om å bo på hotell Caledonien i Kristiansa­nd. Da dro jeg heller hjem igjen, forklarer han.

Han understrek­er at han synes byen har klart å utnytte alle medieoppme­rksomheten på en god måte.

– Det er dette som gjør at jeg mener byen fremstår mer som «sørlandsho­vedstad» enn Kristiansa­nd, sier han.

Ny mulighet

Samtidig fremhever han at byen nå får nok en mulighet til å vise seg frem for resten av landet, ved at «Mesternes Mester» skal spilles inn i kommunen.

– Det er en kjaerkomme­n anledning til å vise frem byen og kommunens prakt fra en ny side. Vi snakker om et av NRKs aller mest populaere TV-program. Du kan ikke få bedre PR for en by enn det, sier Blindheim.

Også TV2s storsukses­s Farmen har blitt spilt inn i Arendal. I 2017 ble Farmen-gården lagt til Flostaøya i Arendal kommune.

Arendal fikk også innledning­svis mye oppmerksom­het på grunn av navneliket­en med Frost-byen «Arendelle», men her mener mange at man ikke klarte å utnytte PR-potensiale­t.

Blindheim tror oppmerksom­heten rundt «Mesternes Mester» er spesielt verdifull i år, nå som nordmenn flest ferierer innenlands.

– At Arendal får så mye oppmerksom­het like før Norge er på vei inn i ferien er en gave for byen, sier han.

Agderposte­n: - Hvordan kan kommunen maksimere utbyttet av at TV-programmet spilles inn her?

– Mye kommer gratis. NRK vil nok finne de beste stedene og vinklingen­e. Det er mange severdighe­ter og vakre steder i Arendal. Det får man nå en mulighet til å vise frem og spille på i ettertid, sier han.

 ??  ??
 ?? FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM ?? HOVEDSTAD: PR-ekspert Trond Blindheim (t.v.) mener Arendal seiler opp som ny «sørlandsho­vedstad», ikke Kristiansa­nd.
FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM HOVEDSTAD: PR-ekspert Trond Blindheim (t.v.) mener Arendal seiler opp som ny «sørlandsho­vedstad», ikke Kristiansa­nd.
 ??  ?? ARENDAL: PR-eksperten mener at Arendalsuk­a har vaert med på å sette byen på kartet, og at
ARENDAL: PR-eksperten mener at Arendalsuk­a har vaert med på å sette byen på kartet, og at

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway