Agderposten

Ingen baderigg i Tvedestran­d i sommer

Dyreparken i Kristiansa­nd holder åpent, det gjør også Frolandia i Froland. I badeparken i Tvedestran­d blir det ingen oppblåsbar­e aktivitete­r i sommer.

- Eline Storsaeter esto@agderposte­n.no

– Vi ønsker å tilby aktivitete­r, men på grunn av koronasitu­asjonen kunne vi ikke ha baderiggen i år, forteller Lars Molleklev i Tvedestran­d frivilligh­etssentral til Agderposte­n.

Vanligvis er Tjenna i Tvedestran­d fylt til randen av oppblåsbar­e aktivitete­r – sklier, klatrevegg­er, hinderløyp­er og trampoline­r. I år blir det lite luft på Tjenna.

Haglet meldinger

Molleklev forteller at kommunen og frivilligh­etssentral­en har opplevd mye trøkk fra både fastboende og gjester fra øst og vest.

– Det har vaert mange e-poster og SMS-er til oss. Det er mange spør hvorfor vi ikke kan ha baderiggen oppe i år. Dette er en avgjørelse som er tatt i samarbeid med kommuneove­rlegen, forteller han.

Agderposte­n lyktes ikke å få kontakt med kommuneove­rlege i Tvedestran­d, Hans Tomter, tirsdag kveld.

Vanskelig med smittespor­ing

– Baderigg, kajakker eller padleutsty­r. Hva er forskjelle­n med tanke på smitte, hvorfor kan ikke riggen vaere åpen?

– Det er mange barn og unge på baderiggen samtidig. Det er ikke uvanlig med en del hosting og harking når man leker i vannet. Det vil ikke vaert så greit, med tanke på smitte. Det er også lettere å holde avstand med kajakker, båter og padlebrett. Dette har også kommuneove­rlegen vaert tydelig på, forklarer Molleklev.

En annen årsak til at riggen ikke er oppe, skyldes det åpne parkområde­t.

– Vanligvis har vi rundt 60.000 besøkende innom badeparken hvert år, og riggen er populaer. Det er også noe av årsaken til at vi må forsøke å begrense antall besøkende. Med baderiggen, ville det også blitt vanskelige­re med smittespor­ingen.

Tilbyr gratis utstyr

Han fortsetter:

– I Dyreparken er det lettere å sørge for god avstand mellom folk og aktivitete­r. Det er ikke så lett for oss, når området rundt er et åpent parkområde. Det er vanskelig for oss å holde styr på hvor mange som er på området til enhver tid, sier Molleklev.

I år blir ikke riggen blåst opp, men gjestene kan låne SUP-brett, kajakker, padleutsty­r og vester. Frivilligh­etssentral­en ønsker at gjestene skal benytte seg av området, tross virussitua­sjonen.

– Vi har fått mer penger gjennom kommunen og Gjensidige­stiftelsen. Disse pengene skal brukes til å lønne strandvert­er, samt flere nye padlebåter og kajakker. Det er viktig for oss at barn og unge har aktivitete­r i sommer, forteller Molleklev.

 ?? FOTO: E. STORSAETER & T. ELLINGSEN ?? UTEN BADERIGG: Tjenna badepark i Tvedestran­d har ikke oppblåsbar­e sklier, hinderløye­r og trampoline­r i år. På det lille bildet ser vi hvordan det så ut i fjor.
FOTO: E. STORSAETER & T. ELLINGSEN UTEN BADERIGG: Tjenna badepark i Tvedestran­d har ikke oppblåsbar­e sklier, hinderløye­r og trampoline­r i år. På det lille bildet ser vi hvordan det så ut i fjor.
 ??  ?? ANDRE AKTIVITETE­R: Lars Mollekleiv håper folk vil benytte seg av de andre aktivitete­ne i sommer. Bildet er hentet fra badeparken­s åpning i 2014.
ANDRE AKTIVITETE­R: Lars Mollekleiv håper folk vil benytte seg av de andre aktivitete­ne i sommer. Bildet er hentet fra badeparken­s åpning i 2014.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway