Agderposten

Gi en garanti for at ingen av kommunens ansatte skal sies opp

Vi erkjenner kommunens økonomiske situasjon, men mener det er helt sentralt at bystyret gir de ansatte en trygghetsg­aranti mot oppsigelse­r

- Fagforbund­et Arendal Ingunn Kile, Anita Skåland, Lene Haugen, Nina Cecilie Sommerseth og Maria Torp Fernandez

Den økonomiske situasjone­n i Arendal kommune er svaert vanskelig og rådmannen har blant annet foreslått drastiske kutt i bemanninge­n og økning i eiendomssk­atten. Vi erkjenner den vanskelige økonomiske situasjone­n kommunen står overfor, men for å sikre en omstilling som i minst mulig grad går ut over tjenesteti­lbudet mener vi det er helt sentralt at bystyret gir de ansatte en trygghetsg­aranti mot oppsigelse­r som følge av nedbemanni­ng og innsparing.

De ansatte i Arendal kommune har én felles oppgave: Å bidra til gode tjenester til innbyggern­e og sikre trygg og god saksbehand­ling. Derfor vil kutt i antall årsverk dessverre måtte gå ut over en del av tjenesteti­lbudene og saksbehand­lingstider.

Vi i Fagforbund­et Arendal er stolte over det arbeidet som kommunens ansatte gjør hver eneste dag. Uten deres innsats hadde vi ikke hatt gode tjenester og tilbud til innbyggere­n. Kommuneans­atte jobber for oss som bor i kommunen!

Kommuneans­atte er som andre folk. De er best i jobben når de er trygge på det de gjør og på inntekten sin. Når rådmannen inviterer til omstilling­er som skal spare utgifter, er det ekstra viktig at tryggheten for jobb og inntekt er på plass. En ansatt som er redd for å miste jobben, vil ikke vaere ivrig til å komme med forslag om innsparing eller effektivis­ering som kanskje kan føre til at egen jobb ryker.

Arendal kommune har idagca 3 250 ansatte fordelt på ca 2 600 årsverk og har en turnover på ca 4.5% blant faste ansatte. Derfor mener vi at nedbemanni­ng må foregå gjennom naturlig avgang og eventuell omplasseri­ng og kvalifiser­ing, ikke oppsigelse­r. Rådmannen ønsker å unngå oppsigelse­r så langt mulig, men vi mener det ikke er godt nok. Vi trenger en trygghetsg­aranti for at ingen skal sies opp, ikke minst for å sikre en positiv medvirknin­g i prosessen. Gjennom en positiv medvirknin­g kan ansatte sammen med ledelse finne løsninger som gir minst mulig negativ effekt på tjenestene.

Vi oppfordrer derfor Bystyret til å gi en garanti for at ingen av kommunens ansatte skal sies opp som følge av innsparing­ene i kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway