Agderposten

Det historiske sprøytesti­kket

Onsdag 6. januar går inn i historiebø­kene. Paul Axel (80) i Arendal og Alice (89) i Grimstad fikk aeren av å åpne vaksinebal­let.

- Silje Bratland Roksvåg og Eline Storsaeter ssbr@agderposte­n.no elst@agderposte­n.no

▶ I går ble 34 doser med Comirnaty-vaksine rullet frem i Arendal. Agderposte­n var til stede på Saltrød bo- og omsorgssen­ter da Paul Axel Fleischman­n (80) ble vaksinert mot korona som første arendalitt. På institusjo­nene har et massivt flertall takket ja til å ta sprøyta.

I Arendal er det beboerne på Saltrød bo- og omsorgssen­ter som først får gleden av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. 34 vaksiner skal settes her onsdag, 156 totalt på institusjo­nene i hele Arendal.

Paul Axel Fleischman­n (80) fikk den første vaksinedos­en i Arendal rett etter klokken 11. Beboeren benyttet også anledninge­n til å oppfordre alle til å ta den viktige vaksinen.

– Nå er lyset på vei tilbake i hverdagen. Dette er en merkedag, sier ordfører Robert C. Nordli til Agderposte­n onsdag morgen.

260 av 270 vil ha vaksine

På plass er var også enhetslede­r Svein Elgvin.

– Alle beboere hos oss på Saltrød fikk tilbud om vaksine før jul, og måtte takke ja eller nei, forteller han.

260 av 270 beboere på institusjo­nene i Arendal har takket ja til vaksinen.

– Dette er veldig gledelig, legger Elgvin til.

Onsdag morgen ble også første vaksine satt i Grimstad.

Det var beboer Alice Egeland på Feviktun bo- og omsorgssen­ter som fikk det første stikket, og sykepleier Marit Kronheim som satte sprøyten, melder Grimstad Adressetid­ende.

– Jeg kjente et lite stikk, men dette var ikke vondt i det hele tatt, sa Alice etterpå, ifølge lokalavise­n.

Hun følte seg beaeret over å vaere den første som fikk ta sprøyten, og krysser nå fingrene for at vaksinen gjør jobben sin og ikke gir voldsomme bivirkning­er.

Sykehjemme­ne først

Onsdag gikk dermed startskudd­et for vaksinerin­g mot covid-19 øst i Agder. Grimstad var først ut, der den første vaksinen altså ble satt på Feviktun bo- og omsorgssen­ter.

I 9-tiden tok kommuneove­rlege Vegard Vige imot dosene med vaksine på omsorgssen­teret.

– Dette er første skritt på veien for å bli kvitt problemene som følger av ukontrolle­rt smitte. Derfor er dette en gledens dag. Men det er samtidig ingen kvikk fiks. Det er en lang vei å gå, sa Vige til lokalavise­n før vaksinasjo­nen startet.

Til stede er var ordfører Beate Skretting.

Planen er å vaksinere beboerne på sykehjemme­ne Feviktun og Frivoldtun. Deretter går kommunen videre med omsorgsbol­iger som Berge gård og Grom, melder Grimstad Adressetid­ende.

 ?? FOTO: ELINE STORSAETER ??
FOTO: ELINE STORSAETER
 ?? FOTO: ELINE STORSAETER ?? ALT KLART: Ordfører Robert C.Nordli, enhetslede­r Svein Elgvin og leder for Saltød bo- og omsorgssen­ter Vigdis Langemyr venter på at vaksinen skal klargjøres.
FOTO: ELINE STORSAETER ALT KLART: Ordfører Robert C.Nordli, enhetslede­r Svein Elgvin og leder for Saltød bo- og omsorgssen­ter Vigdis Langemyr venter på at vaksinen skal klargjøres.
 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD/GRIMSTAD ADRESSETID­ENDE ?? HISTORISK: Her har kommuneove­rlege Vegard Vige mottatt de første dosene vaksine onsdag morgen.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD/GRIMSTAD ADRESSETID­ENDE HISTORISK: Her har kommuneove­rlege Vegard Vige mottatt de første dosene vaksine onsdag morgen.
 ??  ?? HISTORISK: Paul Axel (80) Fleischman­n i Arendal og Alice Egeland (89) i Grimstad ble historiske onsdag.
HISTORISK: Paul Axel (80) Fleischman­n i Arendal og Alice Egeland (89) i Grimstad ble historiske onsdag.
 ?? FOTO: ELINE STORSAETER/ANNA TORP KVASJORD, GRIMSTAD ADRESSETID­ENDE ??
FOTO: ELINE STORSAETER/ANNA TORP KVASJORD, GRIMSTAD ADRESSETID­ENDE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway